Forum-laptopy.info.pl

Niezależne forum miłośników komputerów przenośnych (laptopy, notebooki, tablety, netbooki)
Teraz jest Pt, 28 kwi 2017, 13:57

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Co sądzisz o stronie laptopy.yyy.pl?
Świetna, pomaga w wyborze optymalnego laptopa 78%  78%  [ 53 ]
Jest mi obojętna, i tak wiem swoje ;) 16%  16%  [ 11 ]
Kompletnie nieprzydatna 6%  6%  [ 4 ]
Liczba głosów : 68
Autor Wiadomość
  Post Napisane: N, 3 paź 2010, 21:22
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pn, 6 wrz 2010, 21:39
Posty: 7135
Lokalizacja: Roztocze / Wawa
Laptop: Samsung R700
Płeć: Mężczyzna

No to wklejamy tekst ze starego forum bo jest dość aktualny:

Ostatnio trochę zaniedbałem forum, ale wracam z obiecaną niespodzianką, która, mam nadzieję, Wam się spodoba...

Sporo osób tutaj pyta o porady dotyczące nowego kompa, z czasem znudziło mi się ciągłe wyszukiwanie komputerków w skapcu/ceneo, specyfikacje mi się myliły, więc doszedłem do wniosku, że można byłoby zrobić stronę www grupującą najciekawsze modele laptopów wraz z ich specyfikacją oraz linkiem do porównywarki cen. Tak oto powstała strona:

http://zakupek.pl/laptopy/

Jeśli któremuś z moderatorów/administratorów spodobałby się mój pomysł, miło byłoby przykleić temat lub/i wrzucić go do FAQ czy coś takiego.

Czekam też na wytknięcie błędów oraz propozycje nowych modeli do zestawienia.


Ostatnio edytowano Śr, 6 paź 2010, 14:41 przez homzik, łącznie edytowano 2 razy

 Zobacz profil
  Post Napisane: N, 3 paź 2010, 21:59
 
Moderator
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 18:00
Posty: 2826
Laptop: extensa 5620
Płeć: Mężczyzna

brawko homzik!!-działaj dalej


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pn, 4 paź 2010, 03:19
 
Przyjaciel forum
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 18:28
Posty: 673
Lokalizacja: EU
Płeć: Mężczyzna

W przedziale 3000-3500zł można dostać Vostro 3500 z GT310m, i5, 4GB ram, 320GB HDD z Win 7 Pro 32.
Wykonanie to jak 3500 i 3300.


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pn, 4 paź 2010, 10:36
 
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pt, 3 wrz 2010, 13:29
Posty: 1425
Lokalizacja: Kelakefu

ja.michal, czym sie to vostro wyroznia ? slaba grafika jak na 3000+ ?


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pn, 4 paź 2010, 12:48
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pn, 6 wrz 2010, 21:39
Posty: 7135
Lokalizacja: Roztocze / Wawa
Laptop: Samsung R700
Płeć: Mężczyzna

Zdecydowalem sie nie wstawiac Vostro 3500 bo HP 6550b jest niewiele drozszy, a ma matryce o wiekszej rozdzielczosci, a karte graficzna porownywalna. W zestawieniu nie ma tez np. Samsungow R580/R590/R780 czy Asusow z serii N bo Acery znacznie tansze, a niekoniecznie gorsze.


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pn, 4 paź 2010, 14:39
 
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pt, 3 wrz 2010, 13:29
Posty: 1425
Lokalizacja: Kelakefu

Co do listy...

Netbooki:
EEEpc 1015p(e) praca na baterii do 13,5h(poprzednik 1005p(e) do 11h).
Do 3000:
Lenovo Y560 z Radeonem 5730.

Inne ciekawe to na pewno probook 5320m, poprzednik czyli 5310m jest bardzo dobrej cenie, niesmiertelny UL30A/VT(ewentualnie u30jc/ct badz biznesowy PL30JT).


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pn, 4 paź 2010, 14:59
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pn, 6 wrz 2010, 21:39
Posty: 7135
Lokalizacja: Roztocze / Wawa
Laptop: Samsung R700
Płeć: Mężczyzna

baxxxio, dzięki, troche pozmieniałem, ale dodałem Y560 na i3 bo na i5 http://www.ceneo.pl/8101753 trochę za drogi i może lepiej dołożyć do Acera 17 cali z HD5850, mimo że jest na AMD.

5310m nie dawałem bo stara konstrukcja, Acer Timeline wypada raczej korzystniej, a cena podobna, z kolei 5320m drogie.

UL30 jakos nie lubie bo wolne prawie jak Atomy, choc mozemy sie klocic :)


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pn, 4 paź 2010, 15:09
 
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pt, 3 wrz 2010, 13:29
Posty: 1425
Lokalizacja: Kelakefu

OJ nie doceniasz CULVow, albo przeceniasz atomy...
TimelineX w odroznieniu do probookow nie sa biznesowe, probooki zdecydowanie lepiej sa wykoane.

[ Dodano: 2010-10-04, 15:10 ]
ps.Kafka moze polecisz cos na AMD ? Zima sie zbliza :lol:


Ostatnio edytowano Pn, 4 paź 2010, 15:12 przez baxxxio, łącznie edytowano 1 raz

 Zobacz profil
  Post Napisane: Pn, 4 paź 2010, 15:17
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pn, 6 wrz 2010, 21:39
Posty: 7135
Lokalizacja: Roztocze / Wawa
Laptop: Samsung R700
Płeć: Mężczyzna

nie doceniam bo jakos mi sie wydaje, ze 4-5 godzin pracy na baterii wystarczy i w tym czasie zawsze mozna znalezc gniazdko, a jak bawilem sie jakimis Core 2 Solo to nie byly jakos znacznie szybsze od Atomow :)

Probookow jakoś też nie doceniam (z wyłączeniem 6540b/6550b/6555b), tanie biznesowe HP skończyły się na nx7300/nx7400, może EliteBooki trzymają poziom, ale za drogie :) No i chyba wszędzie skopali touchpady na gorsze i dali gorszą klawiaturę wyspową, bo modna, a jak dla mniej wygodna (ale rym ;p)


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pn, 4 paź 2010, 18:07
 
Moderator
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pt, 3 wrz 2010, 15:59
Posty: 667
Lokalizacja: ...

homzik napisał(a):
No i chyba wszędzie skopali touchpady na gorsze
No z tym to HP przesadziło - jak tego można w normalny sposób używać. Toż to 5 minut przy tym doprowadza do piany.
Chcesz kliknąć na coś a tu Ci kursor ucieka.


Ostatnio edytowano Pn, 4 paź 2010, 18:32 przez Przemek, łącznie edytowano 1 raz

 Zobacz profil
  Post Napisane: Pn, 4 paź 2010, 18:09
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pn, 6 wrz 2010, 21:39
Posty: 7135
Lokalizacja: Roztocze / Wawa
Laptop: Samsung R700
Płeć: Mężczyzna

Na szczescie w Vostro touchpad jest genialny :)


 Zobacz profil
  Post Napisane: N, 2 sty 2011, 01:32
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pn, 6 wrz 2010, 21:39
Posty: 7135
Lokalizacja: Roztocze / Wawa
Laptop: Samsung R700
Płeć: Mężczyzna

noworoczna aktualizacja, pewnie coś pominąłem więc w razie czego proszę o sugestie :)


 Zobacz profil
  Post Napisane: N, 2 sty 2011, 09:28
 
Administrator
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pt, 3 wrz 2010, 13:19
Posty: 3427
Lokalizacja: Lublin

homzik, jesteś pewny co do rozdziałki tego MSI na końcu? Bo w co drugim sklepie napisali, że 1680x1050.


 Zobacz profil
  Post Napisane: N, 2 sty 2011, 12:12
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pn, 6 wrz 2010, 21:39
Posty: 7135
Lokalizacja: Roztocze / Wawa
Laptop: Samsung R700
Płeć: Mężczyzna

ok, poprawione.

na innym forum szkalują mnie za brak w zestawieniu np. MSI GE600 czy Della/Asusa oraz za obecność wielu Acerów więc jeśli macie jakieś opinie w tej kwestii albo propozycje nowych modeli to chętnie wysłucham :)


 Zobacz profil
  Post Napisane: N, 2 sty 2011, 14:17
 
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 10:32
Posty: 169
Lokalizacja: Bratoszewice
Laptop: Lenovo G510
Płeć: Kobieta

homzik przy Lenovo Y560 i MSI GE600 masz mały błąd. W opisie masz, że MSI posiada mniejszy dysk a według tej małej specyfikacji są identyczne.


 Zobacz profil
  Post Napisane: N, 2 sty 2011, 14:19
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pn, 6 wrz 2010, 21:39
Posty: 7135
Lokalizacja: Roztocze / Wawa
Laptop: Samsung R700
Płeć: Mężczyzna

dzieki, poprawione.


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pt, 14 paź 2011, 20:52
 
Offline

Dołączył(a): Pt, 14 paź 2011, 20:42
Posty: 19
Lokalizacja: Łódź

czy lista polecanych laptopów była ostatnio aktualizowana?


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pt, 14 paź 2011, 20:56
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pn, 6 wrz 2010, 21:39
Posty: 7135
Lokalizacja: Roztocze / Wawa
Laptop: Samsung R700
Płeć: Mężczyzna

nie była, bo dawno nie miałem na to czasu, ale wkrótce powinienem znaleźć. Załóż inny temat, a na pewno Ci pomożemy


 Zobacz profil
  Post Napisane: Wt, 31 sty 2012, 19:08
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pn, 6 wrz 2010, 21:39
Posty: 7135
Lokalizacja: Roztocze / Wawa
Laptop: Samsung R700
Płeć: Mężczyzna

Windows VistaFirefox
aktualizacja po BARDZO długiej przerwie, proszę o wyłapywanie błędów, tudzież przedstawianie swoich propozycji

niektórych lapków brakuje, bo są dostępne w bardzo ograniczonej liczbie sklepów

Lenovo G570/G770/Z570 brakuje z premedytacją, bo nie są lepsze od Asusów X/K/A53, a mają słaby serwis

Delli Vostro nie ma, bo działają głośno, a w podobnej cenie można kupić ProBooki HP


Ostatnio edytowano Wt, 31 sty 2012, 22:15 przez homzik, łącznie edytowano 2 razy

 Zobacz profil
  Post Napisane: Wt, 31 sty 2012, 19:13
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 15:52
Posty: 524
Lokalizacja: Gliwice
Laptop: MacBook Pro (Retina)
Płeć: Mężczyzna

Windows 7Internet Explorer 9
W przedziale 1500 – 2000 przy laptopie HP w uwagach jest
Cytuj:
bardziej solidny niż HP i Acer

chyba powinno byc Samsung i Acer.


 Zobacz profil
  Post Napisane: Wt, 31 sty 2012, 19:17
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pn, 6 wrz 2010, 21:39
Posty: 7135
Lokalizacja: Roztocze / Wawa
Laptop: Samsung R700
Płeć: Mężczyzna

Windows VistaFirefox
poprawione ; uwagi lakoniczne, bo robione tak, aby mieściły się w jednej linii przy szerokości 1280 pikseli (na 1366 jeszcze nie ma co przechodzić :))


 Zobacz profil
  Post Napisane: Śr, 22 lut 2012, 02:35
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pn, 6 wrz 2010, 21:39
Posty: 7135
Lokalizacja: Roztocze / Wawa
Laptop: Samsung R700
Płeć: Mężczyzna

Windows VistaFirefox
coś tam zaktualizowałem :P


 Zobacz profil
  Post Napisane: Śr, 22 lut 2012, 05:01
 
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pt, 3 wrz 2010, 13:29
Posty: 1425
Lokalizacja: Kelakefu

Windows VistaChrome
Z calym szacunkiem dla twojego wysilku... ale nie pisz ze cos co ma w srodku procesor i3 jest netbookiem .. na Boga...


 Zobacz profil
  Post Napisane: Śr, 22 lut 2012, 12:40
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pn, 6 wrz 2010, 21:39
Posty: 7135
Lokalizacja: Roztocze / Wawa
Laptop: Samsung R700
Płeć: Mężczyzna

Windows VistaFirefox
oj tam, on prawie jak netbook, a kosztuje niewiele więcej niż 11-12" na Brazosie ; Ultrabook też z niego żaden


 Zobacz profil
  Post Napisane: Śr, 22 lut 2012, 21:27
 
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pt, 3 wrz 2010, 13:29
Posty: 1425
Lokalizacja: Kelakefu

Windows VistaChrome
homzik od kogo jak od kogo ale od ciebie to wymagalbym profesionalnego nazewnictwa.. po prostu subnotebook, ewentualnie mini laptop ale nigdy netbookiem...

To tak jakbys quada nazwal samochodem bo ma 4 kola i kierownice :roll:


 Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

Niezależne forum miłośników komputerów przenośnych (laptopy, notebooki, tablety, netbooki)

Najczęściej zadawane pytania: FAQ
Programy:
Darmowe wersje programów | Najważniejsze wątki o oprogramowaniu | Antywirus, jakiego używacie i jakiego polecacie?
Sterowniki: Sterowniki mobilne ATI do Laptopów | Jak znaleźć sterowniki pod system Windows?
Kupno laptopa / netbooka / tabletu: Lista polecanych laptopów uwzględniająca przedziały cenowe | Okazje sklepowe
Gry: Laptopy - notebooki i gry
Recenzje i testy: Recenzje notebooków itd napisane przez naszych użytkowników
Porady / instrukcje / manuale: Instrukcje serwisowe | Konserwacja układu chłodzenia laptopa | Jak zdiagnozować usterkę w notebooku? | Uruchamianie i diagnozowanie komputera za pomocą Linux LiveCD
Pozostałe: Regulamin forum | Nasze Forum - kim jesteśmy? | Zaprzyjaźnione forum www.bez-kabli.pl | Lista najbardziej opłacalnych laptopów


Uwaga: Serwis Internetowy uzywa plikow cookies.
Jezeli nie wyrazaja Panstwo zgody, by pliki cookies byly zapisywane na dysku twardym komputera nalezy zmienic ustawienia przegladarki internetowej.
Dalsze korzystanie z serwisu oznacza, ze wyrazaja Panstwo zgode na uzywanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przegladarki internetowej.