Forum-laptopy.info.pl

Niezależne forum miłośników komputerów przenośnych (laptopy, notebooki, tablety, netbooki)
Teraz jest Cz, 19 sty 2017, 04:13

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 377 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Następna strona
Autor Wiadomość
  Post Napisane: Pn, 6 wrz 2010, 22:39
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 15:26
Posty: 2318
Lokalizacja: Carol Stream
Laptop: Asus G751JT
Płeć: Mężczyzna

Mafia II (ta z nowego forum ;) ) działa ze średnim 30+fps (podczas deszczu i dużych zadym potrafi spaść do 25) w ustawieniach 1440x900, high, 16xAF, bez AA i PhysX.
Screeny:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Po dłuższym graniu (tak <1.5h) pojawia się przycinanie (stuttering), pomaga restart gry.
Podobno przyczyna jest "memory leak" i doskwiera on wielu graczom.
Config lapka: C2D 2.4GHz, 4GB RAM, GF 8800M GTS, Vista32


Ostatnio edytowano Cz, 1 sty 1970, 02:00 przez darecki, łącznie edytowano 1 raz

 Zobacz profil
  Post Napisane: Wt, 7 wrz 2010, 05:28
 
Moderator
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pt, 3 wrz 2010, 15:59
Posty: 667
Lokalizacja: ...

A po 9h przejmność grania kończy się :cry:


 Zobacz profil
  Post Napisane: Wt, 7 wrz 2010, 13:29
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 15:26
Posty: 2318
Lokalizacja: Carol Stream
Laptop: Asus G751JT
Płeć: Mężczyzna

Przemek napisał(a):
A po 9h przejmność grania kończy się :cry:

Mi przejście zajęło 18h, ale dlatego ze zwiedziłem miasto kompleksowo, testowałem możliwości aut w pościgach z policja i z(a)bierałem kasę (której okazało się, ze nie ma gdzie wydać).
Pięknie zrobione Empire Bay z niewykorzystanym potencjałem (tak można to podsumować).
Po tych wszystkich zapowiedziach/filmikach przedpremierowych spodziewałem się gry wybitnej, a wyszła "tylko" dobra.
Podejrzewam, ze tytuł ten "okrojono", by później wydawać "wycięty materiał" (do nabycia za kasę) w formie DLC (już pierwszy jest na Steam), a takie podejście do klienta, mi się niespecjalnie podoba...


 Zobacz profil
  Post Napisane: Śr, 15 wrz 2010, 23:48
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 15:26
Posty: 2318
Lokalizacja: Carol Stream
Laptop: Asus G751JT
Płeć: Mężczyzna

Demo FIFA 11 działa 40+fps (30+fps w powtórkach) w ustawieniach: 1440x900, high, 4xMSAA
Screeny:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
W powtórkach występują nagminnie przycięcia (stuttering), a graficznie nowa FIFA prezentuje (IMO) się przeciętnie.
Link do demo:
http://www.ea.com/pl/news/zagraj-w-demo-fifa-11


 Zobacz profil
  Post Napisane: Cz, 16 wrz 2010, 00:18
 
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Śr, 15 wrz 2010, 17:54
Posty: 387
Lokalizacja: Bydgoszcz

Z tego co mi znajmi opowiadali to bije PESa zdecydowanie. A zazwyczaj bylo odwrotnie(gram w PESa)


 Zobacz profil
  Post Napisane: Cz, 16 wrz 2010, 00:41
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 15:26
Posty: 2318
Lokalizacja: Carol Stream
Laptop: Asus G751JT
Płeć: Mężczyzna

Moody napisał(a):
Z tego co mi znajmi opowiadali to bije PESa zdecydowanie. A zazwyczaj bylo odwrotnie(gram w PESa)

Możliwe, nie mam porównania, to moje pierwsze "podejście" do tego typu gry :hyhy: .
Wydaje mi się tylko, ze obrazowi brakuje ostrości, wygląda mi jakby był nałożony filtr/rozmycie (może po to by "zamaskować" nie najwyższej jakości tekstury?).
Ale za to wymagania sprzętowe, nie są wysokie.


 Zobacz profil
  Post Napisane: Cz, 16 wrz 2010, 13:40
 
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Śr, 15 wrz 2010, 17:54
Posty: 387
Lokalizacja: Bydgoszcz

http://www.youtube.com/watch?v=yf0oRoGSPX0&hd=1

Już chyba wyszły wersje demo PES 2011 i Fifa 11.


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pt, 17 wrz 2010, 22:19
 
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 23:17
Posty: 114
Lokalizacja: Warszawa

Darecki, wiem że trochę nie na temat, ale czy testowałeś może najnowsze sterowniki nvidia 258? Ja mam 196 i nie wiem czy pobierać nowe?

_________________
Jest człowiek jest problem, nie ma człowieka nie ma problemu.


Ostatnio edytowano Pt, 17 wrz 2010, 22:28 przez Manitexx, łącznie edytowano 2 razy

 Zobacz profil
  Post Napisane: Pt, 17 wrz 2010, 22:49
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 15:26
Posty: 2318
Lokalizacja: Carol Stream
Laptop: Asus G751JT
Płeć: Mężczyzna

Manitexx napisał(a):
Darecki, wiem że trochę nie na temat, ale czy testowałeś może najnowsze sterowniki nvidia 258? Ja mam 196 i nie wiem czy pobierać nowe?

Testowałem oficjalne od Nvidia 258.96 i "nieoficjalne" 259.47, ale nie przypadły do gustu memu lapkowi ;), wiec wróciłem do 197.44 (używałem tej wersji od kwietnia).
A od trzech dni testuje 260.63 (beta od Nvidia) i na razie nie zanotowałem żadnych problemów (sprawdzane na kilku grach, filmach, YT), a są całkiem wydajne.
Jakbyś chcial je sprawdzić, to tu link:
http://forums.laptopvideo2go.com/topic/ ... 6063-beta/


 Zobacz profil
  Post Napisane: So, 18 wrz 2010, 21:55
 
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 23:17
Posty: 114
Lokalizacja: Warszawa

Miło,że nie trzeba używać już driver sweeper :)
A co oznacza ,że są wydajne ?

_________________
Jest człowiek jest problem, nie ma człowieka nie ma problemu.


 Zobacz profil
  Post Napisane: N, 19 wrz 2010, 01:37
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 15:26
Posty: 2318
Lokalizacja: Carol Stream
Laptop: Asus G751JT
Płeć: Mężczyzna

Manitexx napisał(a):
Miło,że nie trzeba używać już driver sweeper :)

Nigdy nie było "trzeba", ja nadal używam bez przymusu ;)
Manitexx napisał(a):
A co oznacza ,że są wydajne ?

To, ze niektóre gry działają u mnie lepiej/płynniej niż na 258/9 (results may vary).
Nie jest to może jakaś duża różnica, ale w takim Metro 2033 każdy dodatkowy fps jest "na wagę złota".


 Zobacz profil
  Post Napisane: N, 19 wrz 2010, 10:50
 
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 23:17
Posty: 114
Lokalizacja: Warszawa

No ale z tego co wyczytałem to jest opcja "czyszczenia" starych sterowników przy instalacji, wcześniej tego nie było

_________________
Jest człowiek jest problem, nie ma człowieka nie ma problemu.


 Zobacz profil
  Post Napisane: N, 19 wrz 2010, 14:23
 
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Śr, 15 wrz 2010, 17:54
Posty: 387
Lokalizacja: Bydgoszcz

A co polecicie do GeForce 8600M GT 256MB ?


 Zobacz profil
  Post Napisane: N, 19 wrz 2010, 15:49
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 15:26
Posty: 2318
Lokalizacja: Carol Stream
Laptop: Asus G751JT
Płeć: Mężczyzna

Najlepiej samemu sprawdzić/potestowac sterowniki, bo ten który u mnie działa wydajnie i stabilnie wcale na Twoim sprzęcie nie musi.
Jeśli zależy Ci na stabilności to najlepiej instalować te od producenta, lub od Nvidia z certyfikatem WHQL.
Jeśli na wydajności, to możesz spróbować modowanych od Dox-a (trochę starsze wersje):
http://forums.laptopvideo2go.com/forum/ ... -releases/


 Zobacz profil
  Post Napisane: Śr, 22 wrz 2010, 02:22
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 15:26
Posty: 2318
Lokalizacja: Carol Stream
Laptop: Asus G751JT
Płeć: Mężczyzna

Gra Dead Space działa (po pokonaniu problemów) ze stałym 30fps, w ustawieniach 1440x900, high i VSync "wymuszonym" z poziomu sterowników.
Screeny:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Konfig lapka: C2D 2.4GHz, 4GB RAM, GF 8800M GTS, Vista32


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pt, 24 wrz 2010, 00:59
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 15:26
Posty: 2318
Lokalizacja: Carol Stream
Laptop: Asus G751JT
Płeć: Mężczyzna

Testowałem dzisiaj demo Arcania-Gothic 4 i niestety, nie mam dobrych wieści.
By gra była "w miarę" grywalna przy 1440x900 musiałem ustawić prawie wszystko na Low:
Obrazek
Na zewnątrz fps oscyluje w granicach 20-30, w pomieszczeniach 25-40.
Screeny:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Na high gra prezentuje się całkiem nieźle, ale fps jest niegrywalny:
Obrazek Obrazek
jedyne pozytywne zaskoczenie, to że nie zanotowałem żadnych przycinek i bugów, które trapiły poprzednia część.
Link do demo:
http://www.gamershell.com/download_63874.shtml
Config lapka: C2D 2.4GHz, 4GB RAM, GF 8800M GTS, Vista32


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pt, 24 wrz 2010, 01:19
 
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 19:14
Posty: 784
Lokalizacja: Mazowieckie
Laptop: Asus U36SG
Płeć: Mężczyzna

darecki napisał(a):
Na high gra prezentuje się całkiem nieźle,


Wg mnie nawet na Low prezentuje się całkiem nieźle ;)


 Zobacz profil
  Post Napisane: N, 26 wrz 2010, 17:03
 
Offline

Dołączył(a): N, 26 wrz 2010, 09:55
Posty: 871
Lokalizacja: Rödinghausen

Call of Duty IV chodzi na Lenovo Y550: Dual Core T4300 i GT 240M przyzwoicie.
FPS: 30-60 przy ustawieniach w większości na najwyższych.


Załączniki:
22.png
22.png [ 107.64 KiB | Przeglądane 142032 razy ]
1.png
1.png [ 191.72 KiB | Przeglądane 142032 razy ]

_________________
IdeaPad Y550: Intel® Pentium Dual Core Processor T4300 (2.1G, 800MHz, 1MB) , NVIDIA GeForce GT 240M/1024MB DDRIII , System dźwięku Dolby 4.1 Home Theater , Dysk twardy (pojemność) 500 GB
 Zobacz profil
  Post Napisane: Wt, 28 wrz 2010, 01:26
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 15:26
Posty: 2318
Lokalizacja: Carol Stream
Laptop: Asus G751JT
Płeć: Mężczyzna

Demo WRC 2010 działa z 30+fps w ustawieniach 1440x900, wszystko On, bez AA.
Tylko przy takiej "jakościowo" grafice (patrz screeny), to powinno być dwa razy tyle fps.
Do tego przy trzydziestu-kilku fps, na trasie w Finlandii nie czuć płynności, a w sterowaniu na klawiaturze mam lagi (gra nie rozpoznaje mego Logitech Chillstream).
Screeny:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Mimo ze jestem fanem WRC, to ten tytuł (po wrażeniach z dema) będzie do pominięcia.
Konfig lapka jak w moim poprzednim poście.
Link do demo:
http://www.gamershell.com/download_63952.shtml


 Zobacz profil
  Post Napisane: Wt, 28 wrz 2010, 01:40
 
Moderator
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pt, 3 wrz 2010, 15:59
Posty: 667
Lokalizacja: ...

darecki napisał(a):
Mimo ze jestem fanem WRC, to ten tytuł (po wrażeniach z dema) będzie do pominięcia.
To mnie zasmuciłeś.
A tak już się grzałem na to WRC.
Można znać Twoje powody?


 Zobacz profil
  Post Napisane: Wt, 28 wrz 2010, 02:51
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 15:26
Posty: 2318
Lokalizacja: Carol Stream
Laptop: Asus G751JT
Płeć: Mężczyzna

Przemek napisał(a):
Można znać Twoje powody?

Najważniejszy to sterowanie, czyli to ze gra nie obsługuje mego pada (a jazda na analogach jest precyzyjniejsza dla mnie) i lag na klawiaturze.
Nie zauważyłem różnicy w prowadzeniu auta po zmianie opon (asfalt na szuter), ale może było to związane z lagiem na klawiaturze.
Cienka oprawa dźwiękowa (brzmienie silnika, nawierzchni, efekty), już CMR 4 był IMO dużo lepszy.
Słaba optymalizacja w stosunku do tego co gra prezentuje, Dirt 2 na Ultra z 4x MSAA działa lepiej, a graficznie "niszczy" WRC 2010.
Tak wygląda porównanie zbliżonego architektonicznie terenu zabudowanego:
WRC 2010 (trasa w Jordanii)
Obrazek
Dirt 2 (Maroko)
Obrazek
Ale najlepiej przetestuj demo, może Tobie bardziej przypadnie do gustu.


 Zobacz profil
  Post Napisane: Wt, 28 wrz 2010, 06:56
 
Offline

Dołączył(a): N, 26 wrz 2010, 09:55
Posty: 871
Lokalizacja: Rödinghausen

IdeaPad Y550 GT240M oraz DC T4300.
Star Wars The Knights Of The Republic II - to jest dopiero cud, że to chodzi na Win 7 :P gra w końcu z 2005.
(p.s.): Co do screen'ów, to wchodzę w Painta, włączam SW II i robię screen'a z gry i wklejam w Paint'a, a tam czarne okno się wkleja ?? Dlaczego ? Jak wchodzę w CoD 4 robię screen i wszystko normalnie ? Zablokowane są screen'y w grze SW II, czy co ?
Jak tylko to rozwiąże to od razu dorzucę z tej gry screen'y.

_________________
IdeaPad Y550: Intel® Pentium Dual Core Processor T4300 (2.1G, 800MHz, 1MB) , NVIDIA GeForce GT 240M/1024MB DDRIII , System dźwięku Dolby 4.1 Home Theater , Dysk twardy (pojemność) 500 GB


 Zobacz profil
  Post Napisane: Wt, 28 wrz 2010, 08:27
 
Administrator
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pt, 3 wrz 2010, 13:19
Posty: 3411
Lokalizacja: Lublin

benyn napisał(a):
Zablokowane są screen'y w grze SW II, czy co ?

Raczej kwestia programistyczna samej gry. A wbudowanego mechanizmu gra nie ma?

_________________
Toshiba Tecra S2 :: Dell Vostro 1400 :: Lenovo Y550 :: Dell Latitude E4200 :: Dell Latitude D420 :: Asus N43SN :: Dell Vostro 3460


 Zobacz profil
  Post Napisane: Wt, 28 wrz 2010, 09:17
 
Moderator
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pt, 3 wrz 2010, 15:59
Posty: 667
Lokalizacja: ...

darecki, wcześniej nie wnikałem tak w to WRC, ale byłem święcie przekonany, że robi to Codemasters.
Jak nie możesz sobie pada zainstalować/skonfigurować to nie wiem czy ja nie polegnę przypadkiem z moją DF GT. Jeśli tak będzie to gra odpada bo na klawiaturze to ja mogę sobie w Mafii pograć.
Trzeba pobrać Demo i sprawdzić. Dzięki za informację.


 Zobacz profil
  Post Napisane: Wt, 28 wrz 2010, 13:20
 
Przyjaciel forum
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 18:28
Posty: 662
Lokalizacja: EU
Płeć: Mężczyzna

Panowie a czy Demno nie ma przyciętej grafiki i wyciętej obsługi właśnie padów? Kiedyś Colina miałem i była informacja, że Demo właśnie nie ma maksymalnych ustawień graficznych i dźwiękowych.


 Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 377 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

Niezależne forum miłośników komputerów przenośnych (laptopy, notebooki, tablety, netbooki)

Najczęściej zadawane pytania: FAQ
Programy:
Darmowe wersje programów | Najważniejsze wątki o oprogramowaniu | Antywirus, jakiego używacie i jakiego polecacie?
Sterowniki: Sterowniki mobilne ATI do Laptopów | Jak znaleźć sterowniki pod system Windows?
Kupno laptopa / netbooka / tabletu: Lista polecanych laptopów uwzględniająca przedziały cenowe | Okazje sklepowe
Gry: Laptopy - notebooki i gry
Recenzje i testy: Recenzje notebooków itd napisane przez naszych użytkowników
Porady / instrukcje / manuale: Instrukcje serwisowe | Konserwacja układu chłodzenia laptopa | Jak zdiagnozować usterkę w notebooku? | Uruchamianie i diagnozowanie komputera za pomocą Linux LiveCD
Pozostałe: Regulamin forum | Nasze Forum - kim jesteśmy? | Zaprzyjaźnione forum www.bez-kabli.pl | Lista najbardziej opłacalnych laptopów


Uwaga: Serwis Internetowy uzywa plikow cookies.
Jezeli nie wyrazaja Panstwo zgody, by pliki cookies byly zapisywane na dysku twardym komputera nalezy zmienic ustawienia przegladarki internetowej.
Dalsze korzystanie z serwisu oznacza, ze wyrazaja Panstwo zgode na uzywanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przegladarki internetowej.