Forum-laptopy.info.pl

Niezależne forum miłośników komputerów przenośnych (laptopy, notebooki, tablety, netbooki)
Teraz jest Śr, 18 paź 2017, 20:32

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 152 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
  Post Napisane: Pt, 10 wrz 2010, 14:20
 
Administrator
Offline

Dołączył(a): Pt, 3 wrz 2010, 16:08
Posty: 4317
Lokalizacja: Wrocław
Laptop: HP EliteBook + tab
Płeć: Mężczyzna

Myślę, że taki wątek jak ten się przyda.

Zatem zachęcam do dyskusji na temat antywirusa jakiego używacie i jakiego polecacie.
Podzielmy wypowiedzi na dwie kategorie:
- antywirusy darmowe (freeware),
- antywirusy komercyjne.

Ja polecam:
- darmowa Avira lub Comodo.
- komercyjny NOD.


Ostatnio edytowano Cz, 1 sty 1970, 02:00 przez BliSki, łącznie edytowano 1 raz

 Zobacz profil
  Post Napisane: Pt, 10 wrz 2010, 14:22
 
Moderator
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 18:00
Posty: 2826
Laptop: extensa 5620
Płeć: Mężczyzna

w tej chwili żadnego,ale przedtem Avire,którą jak kolega wyżej także polecam..


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pt, 10 wrz 2010, 14:23
 
Administrator
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pt, 3 wrz 2010, 13:19
Posty: 3437
Lokalizacja: Lublin

Avast wersja 5 jest całkiem przyzwoity.
AVG też ujdzie, z tych darmowych.

Nod32 niedawno miał wpadkę z zabugowaną bazą (2.09.2010). Przy ~320 kompach w firmie troszkę się działo :P


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pt, 10 wrz 2010, 14:36
 
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 19:14
Posty: 784
Lokalizacja: Mazowieckie
Laptop: Asus U36SG
Płeć: Mężczyzna

MS Security Essentials ;)


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pt, 10 wrz 2010, 14:40
 
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Śr, 8 wrz 2010, 14:22
Posty: 28
Lokalizacja: Hipolitów
Laptop: toshiba c850-16w
Płeć: Mężczyzna

Ja osobiście używam avasta, a przedtem miałem avire.Jak na_razie chyba nie mam robactwa na moich kompach.No ale też staram się uważać na jakie strony wchodzę itp.Pozdrawiam
Poprawa pisowni.


Ostatnio edytowano Pt, 10 wrz 2010, 14:42 przez tomek25poznan, łącznie edytowano 1 raz

 Zobacz profil
  Post Napisane: Pt, 10 wrz 2010, 15:12
 
Moderator
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pt, 3 wrz 2010, 13:21
Posty: 1547
Lokalizacja: Festung Breslau
Płeć: Mężczyzna

1. Komputer (Windows XP) - NOD32.
2. Komputer (Windows 7) - Avira.
3. Komputer (Windows 7) - MS Security Essentials.
4. Komputer (Ubuntu) - Ubuntu. ;)


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pt, 10 wrz 2010, 16:07
 
Administrator
Offline

Dołączył(a): Pt, 3 wrz 2010, 16:08
Posty: 4317
Lokalizacja: Wrocław
Laptop: HP EliteBook + tab
Płeć: Mężczyzna

Jo_gurt napisał(a):
Nod32 niedawno miał wpadkę z zabugowaną bazą (2.09.2010)

Wpadki wszyscy mają. ;)

Jo_gurt napisał(a):
Avast wersja 5 jest całkiem przyzwoity.

Też prawda. Jeszcze go nie testowałem ale słyszałem kilka przyzwoitych komentarzy.

Kafka napisał(a):
4. Komputer (Ubuntu) - Ubuntu. ;)

:ok: dobry antyvir :ok:


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pt, 10 wrz 2010, 16:43
 
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 22:21
Posty: 894
Lokalizacja: Białystok
Laptop: HP nx7300
Płeć: Mężczyzna

Jo_gurt napisał(a):
Nod32 niedawno miał wpadkę z zabugowaną bazą (2.09.2010). Przy ~320 kompach w firmie troszkę się działo :P
Ano miał. U mnie co prawda 10kompów, ale na każdym to samo :] No i nie wspomnę, że mi NOD się gryzie z C++ Builder'em...


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pt, 10 wrz 2010, 17:13
 
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Śr, 8 wrz 2010, 15:08
Posty: 40
Lokalizacja: szn

ja używam COMODO Internet Security ;) ma wbudowanego Defensa + Firewalla i nie zamula mi systemu.


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pt, 10 wrz 2010, 18:13
 
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Wt, 7 wrz 2010, 23:07
Posty: 92
Płeć: Mężczyzna

Ja osobiście polecam Avasta, miałem do czynienia z kilkoma antywirusami i żaden nie sprawdził się tak jak Avast. W dodatku jest darmowy :)


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pt, 10 wrz 2010, 18:36
 
Offline

Dołączył(a): Pn, 6 wrz 2010, 00:50
Posty: 149
Lokalizacja: Poznań / Bydgoszcz

Od dłuższego czasu używam Avirę oraz MS Essential Security. Na żaden z nich nie narzekam. Avira kilka razy informowała mnie o zagrożeniu, jest szybka i prosta w obsłudze. Oczywiście pojawiający się ekran reklamowy jest trochę denerwujący, ale to tylko drobna niedogodność dla mnie ;)


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pt, 10 wrz 2010, 19:26
 
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 09:58
Posty: 815
Laptop: DELL LATITUDE D630
Płeć: Mężczyzna

Ja jak kolega xeros używam COMODO Internet Security. Wcześniej MS Security Essentials.


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pt, 10 wrz 2010, 19:28
 
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Wt, 7 wrz 2010, 16:23
Posty: 132
Lokalizacja: Głuszyca
Laptop: Lenovo Y580
Płeć: Mężczyzna

Ja na równi stawiam Avirę i AVG. Po ponownym postawieniu systemu, instaluję któryś z nich losowo. Na netbooku korzystam z Security Essentials.


Ostatnio edytowano Pt, 10 wrz 2010, 19:29 przez kacper1920, łącznie edytowano 1 raz

 Zobacz profil
  Post Napisane: Pt, 10 wrz 2010, 19:29
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 12:11
Posty: 797
Lokalizacja: Śląsk
Płeć: Mężczyzna

Ja od lat używam Avasta HE co rok aktywuję nowego key'a na ich stronie i zero problemów.
Nie raz się coś z uczelni na pendraku przyniesie to zawyje i usunie cały brud :cfaniak:


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pt, 10 wrz 2010, 20:34
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 15:52
Posty: 524
Lokalizacja: Gliwice
Laptop: MacBook Pro (Retina)
Płeć: Mężczyzna

Od kilku lat Norton 360


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pt, 10 wrz 2010, 21:17
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 11:07
Posty: 437
Lokalizacja: Warszawa
Laptop: Clevo P775DM3-G
Płeć: Mężczyzna

Kaspersky na 2 kompach, na 2 drugich NODy. Jak dotąd bez problemów.
pozdrawiam


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pt, 10 wrz 2010, 22:14
 
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 19:14
Posty: 784
Lokalizacja: Mazowieckie
Laptop: Asus U36SG
Płeć: Mężczyzna

Daniel-Martola, ostatni błąd NODa nie dotyczył Windowsa 7. Stąd może Twój brak problemów.
Więcej o tej wpadce:
http://niebezpiecznik.pl/post/eset-nod3 ... omputerow/


 Zobacz profil
  Post Napisane: So, 11 wrz 2010, 06:39
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 11:07
Posty: 437
Lokalizacja: Warszawa
Laptop: Clevo P775DM3-G
Płeć: Mężczyzna

Jeden jest na 7, natomiast drugi na xp sp2 - nic się nie działo wczoraj na nim.


 Zobacz profil
  Post Napisane: So, 11 wrz 2010, 08:36
 
Administrator
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pt, 3 wrz 2010, 13:19
Posty: 3437
Lokalizacja: Lublin

XemeX napisał(a):
Oczywiście pojawiający się ekran reklamowy jest trochę denerwujący

Można się go pozbyć nie łamiąc licencji ;) Wystarczy odpowiedniemu programowi odmówić możliwości uruchomienia ;)


 Zobacz profil
  Post Napisane: So, 11 wrz 2010, 13:15
 
Administrator
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 14:59
Posty: 1441
Lokalizacja: Tychy
Laptop: Lenovo ThinkPad T530
Płeć: Mężczyzna

Łukasz napisał(a):
MS Security Essentials ;)

już dłuższy czas używam go na kilku kompach i jest OK. co ważne nie zamula w ogóle kompa. w firmie natomiast używam Nod32. ale czasem mnie on denerwuje bo jego proces, nie wiedzieć czemu, obciąża na maxa jeden z rdzeni procesora. instalacja kolejnych nowszych wersji nic nie pomogła. co dziwne dzieje się to czasem i ciężko wyczuć co jest powodem takiego zachowania...


Ostatnio edytowano So, 11 wrz 2010, 13:21 przez WILU, łącznie edytowano 1 raz

 Zobacz profil
  Post Napisane: So, 11 wrz 2010, 13:33
 
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 19:14
Posty: 784
Lokalizacja: Mazowieckie
Laptop: Asus U36SG
Płeć: Mężczyzna

Daniel-Martola napisał(a):
Jeden jest na 7, natomiast drugi na xp sp2

No to wszystko wyjaśnia bo problemy były tylko na xp z SP3...


 Zobacz profil
  Post Napisane: So, 11 wrz 2010, 20:41
 
Offline

Dołączył(a): Pn, 6 wrz 2010, 00:50
Posty: 149
Lokalizacja: Poznań / Bydgoszcz

Jo_gurt napisał(a):
[..]
Można się go pozbyć nie łamiąc licencji ;) Wystarczy odpowiedniemu programowi odmówić możliwości uruchomienia ;)


Na początku próbowałem różnych metod ale za każdym razem gdy Avira wykrywała że notifier się nie uruchamia, przywracała wszystko do poprzedniego stanu. W końcu się poddałem, może przedwcześnie :/

[ Komentarz dodany przez: Grzechu: 2010-09-11, 20:51 ]
Panie i Panowie tniemy cytaty!


Ostatnio edytowano So, 11 wrz 2010, 20:51 przez XemeX, łącznie edytowano 1 raz

 Zobacz profil
  Post Napisane: N, 12 wrz 2010, 00:10
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 12:48
Posty: 519
Lokalizacja: Lokalizacja: Lokalizacja:
Laptop: y dwa + netbook.
Płeć: Mężczyzna

U mnie nie ma z tym problemów - notifier zablokowany, program działa jak powinien. :cwaniak:


 Zobacz profil
  Post Napisane: N, 12 wrz 2010, 02:18
 
Offline

Dołączył(a): Pn, 6 wrz 2010, 00:50
Posty: 149
Lokalizacja: Poznań / Bydgoszcz

Zatem Panowie, zdradźcie gdzie dokładnie należy ten program zablokować ponieważ najwyraźniej źle się za to zabierałem. Ponieważ mnie zachęciliście - zaraz jeszcze raz spróbuję ;)

Rozumiem że mówicie o zablokowaniu uprawnień do wykonania pliku dla użytkownika System, tak?


 Zobacz profil
  Post Napisane: N, 12 wrz 2010, 06:39
 
Administrator
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pt, 3 wrz 2010, 13:19
Posty: 3437
Lokalizacja: Lublin

XemeX napisał(a):
Rozumiem że mówicie o zablokowaniu uprawnień do wykonania pliku dla użytkownika System, tak?

Tak, choć można zablokować na wszelki wypadek dla wszystkich użytkowników.
Procedura jest zależna ogólnie od posiadanego systemu. Najbardziej uciążliwa jest w przypadku XP Home.


 Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 152 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

Niezależne forum miłośników komputerów przenośnych (laptopy, notebooki, tablety, netbooki)

Najczęściej zadawane pytania: FAQ
Programy:
Darmowe wersje programów | Najważniejsze wątki o oprogramowaniu | Antywirus, jakiego używacie i jakiego polecacie?
Sterowniki: Sterowniki mobilne ATI do Laptopów | Jak znaleźć sterowniki pod system Windows?
Kupno laptopa / netbooka / tabletu: Lista polecanych laptopów uwzględniająca przedziały cenowe | Okazje sklepowe
Gry: Laptopy - notebooki i gry
Recenzje i testy: Recenzje notebooków itd napisane przez naszych użytkowników
Porady / instrukcje / manuale: Instrukcje serwisowe | Konserwacja układu chłodzenia laptopa | Jak zdiagnozować usterkę w notebooku? | Uruchamianie i diagnozowanie komputera za pomocą Linux LiveCD
Pozostałe: Regulamin forum | Nasze Forum - kim jesteśmy? | Zaprzyjaźnione forum www.bez-kabli.pl | Lista najbardziej opłacalnych laptopów


Uwaga: Serwis Internetowy uzywa plikow cookies.
Jezeli nie wyrazaja Panstwo zgody, by pliki cookies byly zapisywane na dysku twardym komputera nalezy zmienic ustawienia przegladarki internetowej.
Dalsze korzystanie z serwisu oznacza, ze wyrazaja Panstwo zgode na uzywanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przegladarki internetowej.