FireFox - problemy i informacje o wydaniach
Moderator: Moderator
- YaHooo
- Przyjaciel forum
- Laptop: HP nx7300
- Kontakt:
Ja to nie wiem czy to ja mam takiego pecha, czy co. Ale FF mi strasznie dużo RAM'u pochłania, a raczej ma chyba mem leak'i. Przy pobieraniu większego pliku (200-300MB) potrafi zająć nawet 300MB pamięci RAM
Już kilka razy mi system wywalił się przez to, bo FF chciał więcej pamięci niż mam. A mam wyłączoną pamięć wirtualną
Oczywiście nie robi tego skokowo, tylko użycie RAMu rośnie wraz z czasem przez jaki się pobiera plik.

-
- Administrator
- Laptop: HP EliteBook + tab
- Kontakt:
I to właśnie jest ten problem braku tego paska. Ja tam miałem wszelkie ikony tak jak ADBlocka i teraz musiałem to zmienić.Jaco pisze:To u mnie gdzieś wsiąkło.
Ta ikonka w załączniku w zielonym kółku jest wtedy większa i po najechaniu na nią masz informacje o zabezpieczeniu. Nie chcę reklamy robić jakiemuś bankowi. Jak chcesz to na PW Ci wyślę zrzut.Jaco pisze:To muszę się przyjrzeć jaka
Ja wstępnie takżeslodkit pisze:Ja tam chwalę sobie ff4.0 - jak każdego dotąd FF

Kwestia przyzwyczajenia.slodkit pisze:Zmiany jak dla mnie są przemyślane i nie przeszkadzają mi specjalnie
[ Dodano: 2011-03-24, 23:02 ]
Pobaw się klikając prawym klawiszem na pasek "szukajki" i wybierając dostosuj.Jaco pisze:A jak zmniejszyć okno paska adresu?
- Jaco
- Przyjaciel forum
- Laptop: DELL LATITUDE E4310
To nic nie daje. W trybie awaryjnym działa a tu nie chce. I jeszcze jedno. Czemu ja mam czarny ten pasek a nie biały? Żadnych dodatków związanych z wyglądem nie instalowałem.BliSki pisze:Pobaw się klikając prawym klawiszem na pasek "szukajki" i wybierając dostosuj.

Uploaded with ImageShack.us
-
- Laptop: MSI GE620
Jak klikniesz na pasku adresu ppm, to masz taka opcje.BliSki pisze: A gdzie to dokładnie masz? Bo jakoś tego jeszcze nie widziałem.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2011-03-29, 13:01 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony wt, 29 mar 2011, 13:01 przez Pucio, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Przyjaciel forum
Mają trochę odchudzać dodatki do FF bo głównie one powodują zwolnienie przeglądarki. Będzie inna polityka dodatków. Każdy będzie zaliczać test. Jeśli za bardzo zwalnia przeglądarkę to, albo będzie musiał być poprawiony, albo będzie komunikat o tym, że dany dodatek powoduje taki a nie inny skutek.
Przecież apple tak robi jeśli chodzi o aplikacje w app store i dzięki temu chodzą ich urządzenia jak trzeba.
Przecież apple tak robi jeśli chodzi o aplikacje w app store i dzięki temu chodzą ich urządzenia jak trzeba.
Dzisiaj FF zaktualizował mi się do 5.0 beta 
Szybko im poszło
A tutaj co się zmieniło:

Szybko im poszło

A tutaj co się zmieniło:
Kod: Zaznacz cały
The latest version of Firefox Beta has the following changes:
Added support for CSS animations
Added support for switching Firefox development channels
The Do-Not-Track header preference has been moved to increase discoverability
Improved canvas, JavaScript, memory, and networking performance
Improved standards support for HTML5, XHR, MathML, SMIL, and canvas