IBM T60 error 0176

Problemy sprzętowe związane z laptopami. Tu możesz poprosić o zdiagnozowanie problemu występującego w Twoim laptopie, notebooku.

Moderator: Moderator

smoczatko
Posty: 24
Rejestracja: ndz, 12 lut 2017, 15:00
Płeć: Mężczyzna

IBM T60 error 0176

Post autor: smoczatko » ndz, 12 lut 2017, 15:57

Witam,dostałem laptopa dla dzieci i wyskakuje błąd taki jak na zdjęciu Obrazek Obrazek i nie wiem jak mogę się za to zabrać żeby to naprawić.

Awatar użytkownika
darecki
Zasłużony użytkownik
Posty: 2364
Rejestracja: ndz, 5 wrz 2010, 15:26
Laptop: Asus G752VM
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Carol Stream

Re: IBM T60 error 0176

Post autor: darecki » ndz, 12 lut 2017, 16:34

Jeśli laptop pochodzi z legalnego źródła (a w takich przypadkach są wątpliwości), to musisz poprosić poprzedniego właściciela o hasło do Bios.

smoczatko
Posty: 24
Rejestracja: ndz, 12 lut 2017, 15:00
Płeć: Mężczyzna

Re: IBM T60 error 0176

Post autor: smoczatko » ndz, 12 lut 2017, 17:14

Tego to nie wiem,a jest jakiś sposób żeby to obejść ?

Awatar użytkownika
Imer090480
Zasłużony użytkownik
Posty: 1444
Rejestracja: wt, 28 wrz 2010, 17:27
Laptop: W530 T61 4:3
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań

Re: IBM T60 error 0176

Post autor: Imer090480 » ndz, 12 lut 2017, 17:18

smoczatko pisze:Tego to nie wiem,a jest jakiś sposób żeby to obejść ?
Przeprogramowanie BIOS.

smoczatko
Posty: 24
Rejestracja: ndz, 12 lut 2017, 15:00
Płeć: Mężczyzna

Re: IBM T60 error 0176

Post autor: smoczatko » ndz, 12 lut 2017, 19:35

Imer090480 pisze:Przeprogramowanie BIOS.
A w jaki sposób mogę to zrobić ?

Awatar użytkownika
Imer090480
Zasłużony użytkownik
Posty: 1444
Rejestracja: wt, 28 wrz 2010, 17:27
Laptop: W530 T61 4:3
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań

Re: IBM T60 error 0176

Post autor: Imer090480 » ndz, 12 lut 2017, 21:35

Potrzebny jest do tego programator, i wylutowanie z płyty kości BIOS.

Awatar użytkownika
darecki
Zasłużony użytkownik
Posty: 2364
Rejestracja: ndz, 5 wrz 2010, 15:26
Laptop: Asus G752VM
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Carol Stream

Re: IBM T60 error 0176

Post autor: darecki » ndz, 12 lut 2017, 22:28

smoczatko pisze:
A w jaki sposób mogę to zrobić ?
Dlaczego nie zwrócisz się do osoby która dala Ci laptopa, o podanie hasła?

smoczatko
Posty: 24
Rejestracja: ndz, 12 lut 2017, 15:00
Płeć: Mężczyzna

Re: IBM T60 error 0176

Post autor: smoczatko » pn, 13 lut 2017, 15:19

Rozmawiałem i powiedział że nie pamięta

Awatar użytkownika
darecki
Zasłużony użytkownik
Posty: 2364
Rejestracja: ndz, 5 wrz 2010, 15:26
Laptop: Asus G752VM
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Carol Stream

Re: IBM T60 error 0176

Post autor: darecki » wt, 14 lut 2017, 00:23

smoczatko pisze:Rozmawiałem i powiedział że nie pamięta
Przy każdym uruchomieniu laptopa wpisywał to hasło i nagle dostał amnezji (yeah, right).
Tego typu tłumaczenia powodują podejrzenia, że laptop może pochodzić z "nielegalnego źródła".

smoczatko
Posty: 24
Rejestracja: ndz, 12 lut 2017, 15:00
Płeć: Mężczyzna

Re: IBM T60 error 0176

Post autor: smoczatko » śr, 15 lut 2017, 13:19

Tego to nie wiem z skąd ten laptop pochodzi.

A w serwisie Lenovo byli by w stanie usunąć hasło ?

Awatar użytkownika
Jo_gurt
Administrator
Posty: 3444
Rejestracja: pt, 3 wrz 2010, 13:19
Lokalizacja: Lublin

Re: IBM T60 error 0176

Post autor: Jo_gurt » śr, 15 lut 2017, 13:26

W stanie - tak.
Czy będą chętni bez dowodu zakupu? Kto wie. Najprościej zapytać. Razem z wyceną, bo i opłacalność może być różna.

smoczatko
Posty: 24
Rejestracja: ndz, 12 lut 2017, 15:00
Płeć: Mężczyzna

Re: IBM T60 error 0176

Post autor: smoczatko » śr, 15 lut 2017, 13:56

Napisałem do nich meila,jestem ciekawy co odpiszą



W serwisie poradzili wymianę płyty że to będzie tańsze rozwiązanie

Awatar użytkownika
WILU
Administrator
Posty: 1441
Rejestracja: ndz, 5 wrz 2010, 14:59
Laptop: Lenovo ThinkPad T530
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tychy

Re: IBM T60 error 0176

Post autor: WILU » pt, 17 lut 2017, 01:15

na Allegro sprawna używka to ok 100zł, autoryzowany serwis pewnie weźmie więcej, co czyni taką operację mało opłacalną.

smoczatko
Posty: 24
Rejestracja: ndz, 12 lut 2017, 15:00
Płeć: Mężczyzna

Re: IBM T60 error 0176

Post autor: smoczatko » sob, 25 lut 2017, 17:14

A musi być z grafika radeona jak jest w specyfikacji do laptopa czy może być z grafika intela ?
Czy w jaki sposób szukać płyty do tego sprzętu ?

Awatar użytkownika
Imer090480
Zasłużony użytkownik
Posty: 1444
Rejestracja: wt, 28 wrz 2010, 17:27
Laptop: W530 T61 4:3
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań

Re: IBM T60 error 0176

Post autor: Imer090480 » sob, 25 lut 2017, 19:39

smoczatko pisze:A musi być z grafika radeona jak jest w specyfikacji do laptopa czy może być z grafika intela ?
Czy w jaki sposób szukać płyty do tego sprzętu ?
Chłodzenie z wersji od ATI nie będzie pasować do płyty z grafiką intela.

smoczatko
Posty: 24
Rejestracja: ndz, 12 lut 2017, 15:00
Płeć: Mężczyzna

Re: IBM T60 error 0176

Post autor: smoczatko » ndz, 26 lut 2017, 00:26

To bobojetnie jaka znajdę z grafiką ati i z matryca 14" i mogę wymienić ?

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Imer090480
Zasłużony użytkownik
Posty: 1444
Rejestracja: wt, 28 wrz 2010, 17:27
Laptop: W530 T61 4:3
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań

Re: IBM T60 error 0176

Post autor: Imer090480 » ndz, 26 lut 2017, 01:34

Tak.

ODPOWIEDZ