Mass Effect:Andromeda

Gry na urządzenia mobilne i nie tylko, iOS/Windows/Windows Phone/Android

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
darecki
Zasłużony użytkownik
Posty: 2364
Rejestracja: ndz, 5 wrz 2010, 15:26
Laptop: Asus G752VM
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Carol Stream

Mass Effect:Andromeda

Post autor: darecki » wt, 21 mar 2017, 04:20

Gra Mass Effect:Andromeda działa z 30+fps, w ustawieniach High, TAA, 1920x1080.
Screeny:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Konfig lapka: i7 4710HQ (2.5GHz), 16GB RAM, GTX 970M, Win 8.1 (64-bit).
Trzeba będzie zaczekać na kolejne patche, bo trochę bugów wyłapałem podczas 1.5-godzinnego "testowania".

ja.michal
Przyjaciel forum
Posty: 687
Rejestracja: ndz, 5 wrz 2010, 18:28
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Re: Mass Effect:Andromeda

Post autor: ja.michal » czw, 23 mar 2017, 00:22

Fabularnie jak?

Awatar użytkownika
darecki
Zasłużony użytkownik
Posty: 2364
Rejestracja: ndz, 5 wrz 2010, 15:26
Laptop: Asus G752VM
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Carol Stream

Re: Mass Effect:Andromeda

Post autor: darecki » czw, 23 mar 2017, 03:30

ja.michal pisze:Fabularnie jak?
Na razie zrobiłem 2 questy główne i 3 poboczne i nie było to nic robiącego na mnie wrażenie, lub coś czego już wcześniej nie widziałem w innych "action RPG". Dialogi są przeciętne (miejscami wręcz słabe), pod tym względem mam wrażenie, że "celowano" w młodocianych/nowych graczy, a nie "dojrzałych fanów tej serii".
Nie czuć tego tu "ciężkiego klimatu" zmagań o przetrwanie ludzkości, jaki IMO był z poprzednich odsłonach.
Jak na razie jedyne co daje radę, to eksploracja i walka.
Oceny w recenzjach gra zbiera raczej przeciętne, tu jedna z nich:
http://www.gamezilla.pl/recenzje/2017/3 ... katastrofa" onclick="window.open(this.href);return false;

ja.michal
Przyjaciel forum
Posty: 687
Rejestracja: ndz, 5 wrz 2010, 18:28
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Re: Mass Effect:Andromeda

Post autor: ja.michal » czw, 23 mar 2017, 23:34

Właśnie dlatego zapytałem. Poczytałem trochę informacji i generalnie jest spore rozczarowanie. Jakieś pomyje leją się na ludzi od animacji.

No nic, w takim razie chyba pozostaje stara dobra trylogia. :) Szczególnie, że do niej nie trzeba specjalnie mocnej maszyny.

Awatar użytkownika
darecki
Zasłużony użytkownik
Posty: 2364
Rejestracja: ndz, 5 wrz 2010, 15:26
Laptop: Asus G752VM
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Carol Stream

Re: Mass Effect:Andromeda

Post autor: darecki » sob, 25 mar 2017, 22:07

Animacje, to IMO problem który można "przeboleć", ale fabuły, a szczególnie dialogów, które znacząco odstają od poziomu poprzednich odsłon, już nie bardzo.
Gra pewnie się i tak dobrze sprzeda, bo nie ma za bardzo konkurencji w tej tematyce/klimatach.
Trzy nowe screeny:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

ja.michal
Przyjaciel forum
Posty: 687
Rejestracja: ndz, 5 wrz 2010, 18:28
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Re: Mass Effect:Andromeda

Post autor: ja.michal » ndz, 26 mar 2017, 18:13

Pewnie coś poprawią, taka jest zapowiedź. Poczekam bo i tak nie mam na czym tego odpalić. :)

Tym łazikiem/pojazdem też jest tyle jazdy i szukania jak było w MS1?

Awatar użytkownika
darecki
Zasłużony użytkownik
Posty: 2364
Rejestracja: ndz, 5 wrz 2010, 15:26
Laptop: Asus G752VM
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Carol Stream

Re: Mass Effect:Andromeda

Post autor: darecki » pn, 27 mar 2017, 05:16

ja.michal pisze: Tym łazikiem/pojazdem też jest tyle jazdy i szukania jak było w MS1?
Z trzech planet które odwiedziłem, na dwóch, trzeba było za jego pomocą odkryć nowe lokacje (później można korzystać z "szybkiej podróży"). Co do jazdy w poszukiwaniu zasobów, to jest to nieobowiązkowe, bo można je kupić u sprzedawców, lub znaleźć w skrzynkach. Ogólnie w grze, można całkiem obejść się bez "craftingu", bo w czasie rozgrywki wpada masa sprzętu/złomu.
Obrazek

ja.michal
Przyjaciel forum
Posty: 687
Rejestracja: ndz, 5 wrz 2010, 18:28
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Re: Mass Effect:Andromeda

Post autor: ja.michal » wt, 28 mar 2017, 22:41

To spoko. To jeżdżenie i szukanie wszystkiego zabierało, czasem bezsensownie, masę godzin.

ODPOWIEDZ