Forum-laptopy.info.pl

Niezależne forum miłośników komputerów przenośnych (laptopy, notebooki, tablety, netbooki)
Teraz jest Śr, 22 lut 2017, 06:03

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 411 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona
Autor Wiadomość
  Post Napisane: Cz, 23 sie 2012, 19:06
 
Offline

Dołączył(a): Cz, 14 cze 2012, 01:34
Posty: 53
Laptop: y550p
Płeć: Mężczyzna

Firefox
Ja mialem iPada3 i w ogóle mi ten system nie podszedl. Jako uzytkownik Androida troche sie zdziwilem ze w iOS wszystko jest tak utrudnione. A bawienie sie pare dni aby moc odblokowac sciaganie plikow z netu odpadalo. Dodatkowo wszystko platne, to co na Andku mam darmowe na iOS jest platne. W ten sam dzien wymienilem na Asus Transformer


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pt, 30 lis 2012, 16:34
 
Offline

Dołączył(a): Śr, 26 wrz 2012, 12:58
Posty: 221
Ostrzeżenia:1
Laptop: Lenovo y580
Płeć: Mężczyzna

Windows 7Chrome
A ja mam xperie x10 mini pro (http://www.mgsm.pl/pl/katalog/sonyerics ... 10minipro/) i się zastanawiam czy warto wymienić na nokię lumię 610 (http://www.mgsm.pl/pl/katalog/sonyerics ... 10minipro/) i czy dużo bym musiał dopłacić gdybym sprzedał moją półroczną xperie i chciał kupić lumię w idealnym stanie ?


 Zobacz profil
  Post Napisane: Wt, 19 lis 2013, 16:23
 
#BAN#
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Wt, 19 lis 2013, 16:09
Posty: 1
Lokalizacja: Wrocław
Laptop: Samsung RC530
Płeć: Mężczyzna

Windows 7Chrome
a co sądzicie o nowym iPhonie? Wczoraj czytałem artykuł w Mobility na temat Apple bez Jobsa, ze wszyscy zakładali klęskę i powolną śmierć firmy. I jak się okazało nic bardziej mylnego firma świetnie sobie radzi, a nowe produkty jak air iPad zbierają świetne recenzje. Moja opinie co do nowego tel w porównaniu do modelu o 1 rok starszego to widoczna zmiana to czytnik liń papilarnych, poza tym wizualnie no zero zmian a mimo to ludzie rzucają się na tel tel ;) Jak to napisał autor Apple jest jak sekta i zawsze będzie grupa wyznawców, która nie dopuści do śmierci ich ukochanej marki


 Zobacz profil
  Post Napisane: So, 30 lis 2013, 17:41
 
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Cz, 14 mar 2013, 00:09
Posty: 784
Laptop: Toshiba A300-1ED
Płeć: Mężczyzna

Windows 7Chrome
Lumii wystrzegaj się jak diabła, nie ważne jakiej.


 Zobacz profil
  Post Napisane: So, 30 lis 2013, 18:41
 
Offline

Dołączył(a): Pn, 6 wrz 2010, 23:30
Posty: 73
Lokalizacja: Siemianowice

Windows 7Chrome
Jakieś argumenty?

Swoją droga odpowiedziałeś na post równo rok po jego napisaniu :)


 Zobacz profil
  Post Napisane: So, 30 lis 2013, 19:08
 
Administrator
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pt, 3 wrz 2010, 13:19
Posty: 3418
Lokalizacja: Lublin

Windows 7Firefox
Skajper4 napisał(a):
Lumii wystrzegaj się jak diabła, nie ważne jakiej.

Ja mam 820 i jestem bardzo zadowolony. I wystrzegam się androida.


 Zobacz profil
  Post Napisane: N, 1 gru 2013, 02:38
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pn, 6 wrz 2010, 21:39
Posty: 7135
Lokalizacja: Roztocze / Wawa
Laptop: Samsung R700
Płeć: Mężczyzna

WindowsFirefox
Ja też bardzo cenię sobie Windows Phone'a.


 Zobacz profil
  Post Napisane: So, 7 gru 2013, 15:49
 
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Cz, 14 mar 2013, 00:09
Posty: 784
Laptop: Toshiba A300-1ED
Płeć: Mężczyzna

Windows 7Chrome
Haha Prześlij coś na lumii przez BT. Już lepiej działałaby podczerwień. Zmień także launcher,


Ostatnio edytowano So, 7 gru 2013, 15:52 przez Skajper4, łącznie edytowano 1 raz

 Zobacz profil
  Post Napisane: Śr, 26 lut 2014, 11:17
 
#BAN#
Offline

Dołączył(a): N, 23 cze 2013, 10:32
Posty: 4
Laptop: dell
Płeć: Kobieta

Windows 7Firefox
Mam do was pytanie. Chcę kupić sobie telefon. Po pierwsze musi mieć dużo pamięci (plus karta jakaś). Dobry aparat i tyle :)
Muzyki i tak nie słucham.


 Zobacz profil
  Post Napisane: Śr, 26 lut 2014, 11:50
 
Offline

Dołączył(a): Pn, 6 wrz 2010, 23:30
Posty: 73
Lokalizacja: Siemianowice

Firefox
Jaki budżet?


 Zobacz profil
  Post Napisane: Śr, 26 lut 2014, 11:52
 
Administrator
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pt, 3 wrz 2010, 13:19
Posty: 3418
Lokalizacja: Lublin

Windows 7Firefox
hyde napisał(a):
Jaki budżet?

Sądząc po jakości spamu - słaby ;)


 Zobacz profil
  Post Napisane: Cz, 27 lut 2014, 17:39
 
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Cz, 14 mar 2013, 00:09
Posty: 784
Laptop: Toshiba A300-1ED
Płeć: Mężczyzna

Windows 7Chrome
Psotka2013, Nokia 6020 będzie w sam raz! ^^ Jest to wysokiej klasy kombajn multimedialny, obsługuje nawet dzwonki w midi! :D


Ostatnio edytowano Cz, 27 lut 2014, 17:40 przez Skajper4, łącznie edytowano 1 raz

 Zobacz profil
  Post Napisane: Pt, 28 lut 2014, 12:33
 
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pt, 3 wrz 2010, 13:29
Posty: 1425
Lokalizacja: Kelakefu

Windows 7Chrome
Skajper4, to juz bardziej polecilbym siemensa SL45i ! wspieral jave i mial slot na karty MMC ! mam gdziesz jeszcze 2 sztuki, tylko drogi byl niestety i stacje dokujaca mial na rs232 :rotfl:


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pt, 28 lut 2014, 22:56
 
Przyjaciel forum
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 18:28
Posty: 665
Lokalizacja: EU
Płeć: Mężczyzna

Windows 7Firefox
Pytanie do bardziej obeznanych, bo nie miałem do czynienia, odnośnie Androida i sklepu Google Play. Czy kupując aplikacje na danym koncie Googla aplikacja jest przypisana tylko i wyłącznie do danego urządzenia czy do wszystkich urządzeń, które mamy lub dodamy później? W sklepie Windows Phone aplikację kupuje się na dane konto, a nie urządzeni.

Druga sprawa to czy na Androidzie jest możliwość takiego ustawienia aplikacji, że korzysta np. tylko z połączenia 3G będą jednocześnie podłączonym do WiFi?


 Zobacz profil
  Post Napisane: So, 1 mar 2014, 03:25
 
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Cz, 14 mar 2013, 00:09
Posty: 784
Laptop: Toshiba A300-1ED
Płeć: Mężczyzna

Windows 7Chrome
baxxxio, Kiedyś miałem Sagem my x5, to dopiero cegłofon. Rzut o ścianę i ściana leży :D
ja.michal, 1. https://support.google.com/googleplay/a ... ic=3365269
2. Nie. Są używane naprzemiennie (w kwestii internetu). Jeśli chcesz, możesz wymusić konkretne 2G lub 3G z menu ustawień lub jeśli chcesz, aby wifi np. rozłączało się po wyłączeniu ekranu lub gdy jest nie połączone, też jest to do ustawienia. Jeśli chodzi Ci o to, żeby np. aplikacja nie zużywała 3G gdy nie jesteś w zasięgu wifi, a miała dostęp jedynie przez wifi, da się tak ustawić poprzez firewall do pobrania z sklepu play.


Ostatnio edytowano So, 1 mar 2014, 03:29 przez Skajper4, łącznie edytowano 3 razy

 Zobacz profil
  Post Napisane: N, 2 mar 2014, 01:12
 
Przyjaciel forum
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 18:28
Posty: 665
Lokalizacja: EU
Płeć: Mężczyzna

Windows 7Firefox
Dzięki.

Co do aplikacji to chodziło mi o sytuację, że aplikacja korzysta tylko z 3G, nawet jak jest połączenie wifi. Ogólnie chodzi mi po głowie zrobienie małego serwera do pobierania przez 3G, zapisu na karcie pamięci, która to pamięć ma być widoczna w tym samym czasie w sieci wifi jako dysk sieciowy.


 Zobacz profil
  Post Napisane: N, 2 mar 2014, 02:02
 
Moderator
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 19:30
Posty: 2180
Płeć: Mężczyzna

Windows XPOpera
ja.michal napisał(a):
Ogólnie chodzi mi po głowie zrobienie małego serwera do pobierania przez 3G, zapisu na karcie pamięci, która to pamięć ma być widoczna w tym samym czasie w sieci wifi jako dysk sieciowy.
Spróbował bym w sposób klasyczny: na tym urządzeniu z androidem ręcznie skonfigurował adres IP wlan, wpisując tylko adres i maskę, bez wklepania bramy. W teorii powinno działać, czy robot nie zdurnieje zagwarantować nie mogę.


 Zobacz profil
  Post Napisane: N, 2 mar 2014, 02:39
 
Przyjaciel forum
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 18:28
Posty: 665
Lokalizacja: EU
Płeć: Mężczyzna

Windows 7Firefox
OK. Na razie i tak luźna koncepcja.


 Zobacz profil
  Post Napisane: Wt, 4 mar 2014, 11:09
 
Offline

Dołączył(a): Wt, 4 mar 2014, 11:01
Posty: 0
Lokalizacja: Toruń
Laptop: Samsung
Płeć: Mężczyzna

Windows 7Chrome
Ja mam samsunga, ale szlag mnie trafia z tym systemem, i ich produktami, jak kupisz coś ze średniej półki, np samsung wavbe czy advance to po 3 iesiącach masz lagi, nawet przy przeglądaniu stron! .

Soft zmieniany 3 razy i dopiero slim bean ogarnia ten model tak jak trzeba, napakuja w tego softa samsunga tyle badziewia i potem tel. zacina sie podczas rozmów czy rozłącza aj .. szajse. A kumpela ma Lumie 1 rok i zero przycięć, nic!


 Zobacz profil
  Post Napisane: Śr, 5 mar 2014, 19:15
 
Przyjaciel forum
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 18:28
Posty: 665
Lokalizacja: EU
Płeć: Mężczyzna

Windows 7Firefox
Też mam Lumię, ale dopiero 5 miesięcy i faktycznie nic nie przycina. :roll:


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pt, 7 mar 2014, 02:37
 
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Cz, 14 mar 2013, 00:09
Posty: 784
Laptop: Toshiba A300-1ED
Płeć: Mężczyzna

Windows 7Chrome
ja.michal napisał(a):
Co do aplikacji to chodziło mi o sytuację, że aplikacja korzysta tylko z 3G, nawet jak jest połączenie wifi. Ogólnie chodzi mi po głowie zrobienie małego serwera do pobierania przez 3G, zapisu na karcie pamięci, która to pamięć ma być widoczna w tym samym czasie w sieci wifi jako dysk sieciowy.

Da się to zrobić, ale jako ftp (co w windowsie można "podmontować" jako miejsce sieciowe widoczne w mój komputer), musiałbyś ustawić też jakoś dyndnsa ponieważ miałbyś zmienne ip.


 Zobacz profil
  Post Napisane: So, 8 mar 2014, 03:13
 
Przyjaciel forum
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 18:28
Posty: 665
Lokalizacja: EU
Płeć: Mężczyzna

Windows 7Firefox
Skajper4, po co dyndns? Po 3G ma ciągnąć, a po wifi udostępniać (w sieci lokalnej).


 Zobacz profil
  Post Napisane: So, 8 mar 2014, 03:26
 
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Cz, 14 mar 2013, 00:09
Posty: 784
Laptop: Toshiba A300-1ED
Płeć: Mężczyzna

Windows 7Chrome
ja.michal napisał(a):
Skajper4, po co dyndns? Po 3G ma ciągnąć, a po wifi udostępniać (w sieci lokalnej).

Źle zrozumiałem, przepraszam.
Da się, ściągać z ftp da się nawet wbudowanym wget-em, chyba że chcesz synchronizację to wątpię żeby się tak dało. Ewentualnie cron i pobieranie rekursywą z pominięciem istniejących plików. A udostępniać po sambie można np. tym https://play.google.com/store/apps/deta ... amba&hl=pl


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pn, 10 mar 2014, 02:04
 
Przyjaciel forum
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 18:28
Posty: 665
Lokalizacja: EU
Płeć: Mężczyzna

Windows 7Firefox
Ogólnie koncepcja jest P2P po 3G, a udostępnianie (samba) po wifi.

No nic, zobaczę jeszcze. Dzięki.


 Zobacz profil
  Post Napisane: So, 22 mar 2014, 23:33
 
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): So, 19 mar 2011, 11:32
Posty: 100
Lokalizacja: Ostrołęka
Laptop: Asus X53S
Płeć: Mężczyzna

Windows XPMaxthon
szukam jakiegoś tel na andku do +/- 600zł zastanawiałem się nad LG Vu :) co proponujecie?


 Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 411 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

Niezależne forum miłośników komputerów przenośnych (laptopy, notebooki, tablety, netbooki)

Najczęściej zadawane pytania: FAQ
Programy:
Darmowe wersje programów | Najważniejsze wątki o oprogramowaniu | Antywirus, jakiego używacie i jakiego polecacie?
Sterowniki: Sterowniki mobilne ATI do Laptopów | Jak znaleźć sterowniki pod system Windows?
Kupno laptopa / netbooka / tabletu: Lista polecanych laptopów uwzględniająca przedziały cenowe | Okazje sklepowe
Gry: Laptopy - notebooki i gry
Recenzje i testy: Recenzje notebooków itd napisane przez naszych użytkowników
Porady / instrukcje / manuale: Instrukcje serwisowe | Konserwacja układu chłodzenia laptopa | Jak zdiagnozować usterkę w notebooku? | Uruchamianie i diagnozowanie komputera za pomocą Linux LiveCD
Pozostałe: Regulamin forum | Nasze Forum - kim jesteśmy? | Zaprzyjaźnione forum www.bez-kabli.pl | Lista najbardziej opłacalnych laptopów


Uwaga: Serwis Internetowy uzywa plikow cookies.
Jezeli nie wyrazaja Panstwo zgody, by pliki cookies byly zapisywane na dysku twardym komputera nalezy zmienic ustawienia przegladarki internetowej.
Dalsze korzystanie z serwisu oznacza, ze wyrazaja Panstwo zgode na uzywanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przegladarki internetowej.