Forum-laptopy.info.pl

Niezależne forum miłośników komputerów przenośnych (laptopy, notebooki, tablety, netbooki)
Teraz jest Pn, 20 lis 2017, 21:05

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 411 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona
Autor Wiadomość
  Post Napisane: Pt, 10 cze 2011, 16:43
 
Przyjaciel forum
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 18:28
Posty: 678
Lokalizacja: Polska
Płeć: Mężczyzna

grj, jednak ciekawe to. W sumie koło 1000-1500zł trzeba wydać na cały zestaw.


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pt, 10 cze 2011, 22:00
 
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Cz, 4 lis 2010, 10:39
Posty: 58
Lokalizacja: Gatersleben, DE

ja.michal napisał(a):
grj, jednak ciekawe to. W sumie koło 1000-1500zł trzeba wydać na cały zestaw.

no dokładnie, trochę drogie, jak się nie ma nawigacji Garmina (i nie chce miec) to raczej sie nie kalkuluje


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pt, 10 cze 2011, 22:18
 
Przyjaciel forum
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 18:28
Posty: 678
Lokalizacja: Polska
Płeć: Mężczyzna

Nie używam nawigacji ogólnie a jak już to w mojej E52 wystarcza.


 Zobacz profil
  Post Napisane: Śr, 22 cze 2011, 19:11
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 15:52
Posty: 524
Lokalizacja: Gliwice
Laptop: MacBook Pro (Retina)
Płeć: Mężczyzna

Czy brał ktoś z Was abonament w Erze (T-Mobile) i czy kazali płacić kaucje? bo chciałem dzisiaj podpisać umowę na abonament za 25zł i dowiedziałem się że mam zapłacić 700zł kaucji co mnie całkowicie zaskoczyło bo w Orange dostałem abonament za 60zł i nawet o kaucji nikt nic nie wspominał. Rozumiem jak bym miał jakieś zaległości w fakturach ale zawsze opłacam je w dniu ich wystawienia.


 Zobacz profil
  Post Napisane: Śr, 22 cze 2011, 19:24
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pn, 6 wrz 2010, 21:39
Posty: 7135
Lokalizacja: Roztocze / Wawa
Laptop: Samsung R700
Płeć: Mężczyzna

może za młody jesteś :)


 Zobacz profil
  Post Napisane: Śr, 22 cze 2011, 19:32
 
Moderator
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 19:30
Posty: 2217
Płeć: Mężczyzna

Adam napisał(a):
Czy brał ktoś z Was abonament w Erze (T-Mobile)
Era jako pierwsza wprowadziła umowy dla studentów na legitkę (bez zaświadczenia o studiowaniu. Rozumiem, że też tak chciałeś podpisać, ale kto wie może to wina nowego brandu.


 Zobacz profil
  Post Napisane: Śr, 22 cze 2011, 20:25
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 15:52
Posty: 524
Lokalizacja: Gliwice
Laptop: MacBook Pro (Retina)
Płeć: Mężczyzna

homzik napisał(a):
może za młody jesteś

Dla Ery wiadać że chyba tak ;)

krystianb napisał(a):
Rozumiem, że też tak chciałeś podpisać

Nie, ja chciałem przedstawiając im fakturę od Orange którą jak się najpierw dowiedziałem jest bardzo przekonywującym dokumentem.

W poniedziałek spróbuje jeszcze w ich firmowym salonie ale nie liczę za bardzo żeby coś się zmieniło.


 Zobacz profil
  Post Napisane: Śr, 22 cze 2011, 21:32
 
Moderator
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 19:30
Posty: 2217
Płeć: Mężczyzna

Adam napisał(a):
Ery
No ery już nie ma.
Adam napisał(a):
Nie, ja chciałem przedstawiając im fakturę od Orange którą jak się najpierw dowiedziałem jest bardzo przekonywującym dokumentem.
Tyle, że to faktura na internet i przez to mogłeś mieć problem. Chciałem kiedyś podpisać umowę w play to się dowiedziałem, że faktura z sieci komórkowej może być, ale na telefon, na internet już nie

Spróbuj na legitkę studencka jeśli masz.


 Zobacz profil
  Post Napisane: Śr, 22 cze 2011, 21:45
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 15:52
Posty: 524
Lokalizacja: Gliwice
Laptop: MacBook Pro (Retina)
Płeć: Mężczyzna

krystianb napisał(a):
Spróbuj na legitkę studencka jeśli masz.

Nie mam, od dłuższego czasu jestem na etapie szukania pracy. Jedyne co mogę im przedstawić to faktura Orange tym bardziej że mają na stronie taką informację
Cytuj:
Honorowana jest także faktura za dowolne usługi/usługę telekomunikacyjną od dowolnego Operatora telefonii komórkowej - nie może być starsza niż 6 miesięcy.

Chyba mimo wszystko w poniedziałek spróbuje w innym miesjcu drugi raz i zobaczę.


 Zobacz profil
  Post Napisane: Cz, 23 cze 2011, 00:52
 
Przyjaciel forum
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 18:28
Posty: 678
Lokalizacja: Polska
Płeć: Mężczyzna

Swego czasu w Erze na Blueconnecta wpłacałem kaucję 600zł. Wtedy byłem w liceum. Po 6 miesiącach wysyła się pismo o zwrot kaucji i przelewają na konto.


Ostatnio edytowano Cz, 1 sty 1970, 02:00 przez ja.michal, łącznie edytowano 1 raz

 Zobacz profil
  Post Napisane: Pt, 24 cze 2011, 15:57
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 15:52
Posty: 524
Lokalizacja: Gliwice
Laptop: MacBook Pro (Retina)
Płeć: Mężczyzna

Byłem dzisiaj znowu w innym salonie i drugi raz negatywnie, została nawet wysłana prośba o indywidualną zgodę i dalej że nie. Jedynie dowiedziałem się żeby nie tracić nadziei bo mogłem mieć pecha i trafiłem na takiego weryfikatora oraz że mam próbować aż do skutku, bo problemem tu okazuje sie jest wiek ale to nic nie znaczy bo nawet młodym się udawało.


 Zobacz profil
  Post Napisane: So, 25 cze 2011, 11:19
 
Przyjaciel forum
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 18:28
Posty: 678
Lokalizacja: Polska
Płeć: Mężczyzna

Bardzo możliwe. Jak napisałem już, ja w podobym wielku musiałem płacić kaucję.


 Zobacz profil
  Post Napisane: So, 25 cze 2011, 21:19
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 15:52
Posty: 524
Lokalizacja: Gliwice
Laptop: MacBook Pro (Retina)
Płeć: Mężczyzna

ja.michal napisał(a):
ja w podobym wielku musiałem płacić kaucję

A co przedstawiałeś jako drugi dokument ? bo u mnie nawet jak dam im fakture Orange to dla nich mało.


 Zobacz profil
  Post Napisane: N, 26 cze 2011, 12:48
 
Przyjaciel forum
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 18:28
Posty: 678
Lokalizacja: Polska
Płeć: Mężczyzna

Chyba prawojazdy, albo paszport. Już nie pamiętam. Dokumentu o zarobkach czy czegooś takiego to nie dawałem bo nie miałem i właśnie dlatego kaucja była.


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pn, 27 cze 2011, 12:45
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 15:52
Posty: 524
Lokalizacja: Gliwice
Laptop: MacBook Pro (Retina)
Płeć: Mężczyzna

Udało się dzisiaj spisać umowę, przy abonamencie za 25zł z telefonem o wartości 100zł jest kaucja 700zł a abonament bez telefonu za 39zł miesicznie dostałem bez problemu. Ciekawe mają zasady ;)


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pn, 25 lip 2011, 13:41
 
Offline

Dołączył(a): Pn, 25 lip 2011, 13:33
Posty: 1
Lokalizacja: Wałbrzych

Adam napisał(a):
Udało się dzisiaj spisać umowę, przy abonamencie za 25zł z telefonem o wartości 100zł jest kaucja 700zł a abonament bez telefonu za 39zł miesicznie dostałem bez problemu. Ciekawe mają zasady ;)



Wziąlem rowniez laptopa z Ery - T-Mobile wplacilem 500 zł kaucji i teraz czas na odbior kaucji tu juz nie jest tak kolorowo :/ nerwy chodzenie po punktach to jedyne atrakcje jakie mnie spotkaly przy podpisaniu umowy mowa o kaucji byla ze odbior odrazu bez problemu po wplacie 6 raty okazalo sie po oplacieniu 6 rachunku ze trzeba napisac specjalny wniosek o zwrot kaucji wszystko okej po czym dowiaduje sie ze mają na wypłate 14-dni roboczych okej mijaja te dni dzis lece szczesliwy po kase niestety okazuje sie ze mają 30 dni na zwrot kaucji czuje ze jeszcze z pol roku nie odzyskam pieniedzy :( OGOLNIE NIE POLECAM a laptop juz sie spierniczyl w srodku same najtansze czesci ktore jak mozna sie domyslic juz 5 razy byl w servisie wreszcie olalem ich gwarancje poszedlem prywatnie naprawic tego laptopa zaplacilem 1200 zł a pan z servisu powiedział ze takiego laptopka co dostalem od ery z tymi czesciami mozna by zlozyc za 1200-1500 zł a zaplacilem za niego w erze 2400 + odesetki w abonamecie :( dziekuje nigdy wiecej niechce miec z ta firma nic wspolnego złodzieje !!!!!


Ostatnio edytowano Pn, 25 lip 2011, 13:58 przez GrNiK, łącznie edytowano 1 raz

 Zobacz profil
  Post Napisane: Pn, 25 lip 2011, 19:09
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 12:11
Posty: 797
Lokalizacja: Śląsk
Płeć: Mężczyzna

GrNiK,
nie od dzisiaj wiadomo, że nie opłaca się brać słuchawek ani laptopów w abonamencie od operatorów,
w większości przypadków taniej wychodzi za gotówkę :ok:


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pn, 25 lip 2011, 19:12
 
Moderator
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 18:00
Posty: 2826
Laptop: extensa 5620
Płeć: Mężczyzna

Patrix napisał(a):
taniej wychodzi za gotówkę

Dokładnie tak jest.


 Zobacz profil
  Post Napisane: Pn, 25 lip 2011, 20:32
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 15:52
Posty: 524
Lokalizacja: Gliwice
Laptop: MacBook Pro (Retina)
Płeć: Mężczyzna

Patrix napisał(a):
że nie opłaca się brać słuchawek

To tak jak ja ostatnio zrobiłem, tylko szkoda że T-Mobile na chwilę obecną bez telefonu ma tylko 2 taryfy za 39 i 49zł i nie końca takie jak powinny być, bo są nielimitowane wewnątrz sieci w kraju i za granicą a za resztę muszę dopłacać a niech się jeszcze trafi zadzwonić do kogoś kto ma Play ;)


 Zobacz profil
  Post Napisane: Wt, 2 sie 2011, 23:57
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 15:52
Posty: 524
Lokalizacja: Gliwice
Laptop: MacBook Pro (Retina)
Płeć: Mężczyzna

Postanowiłem dzisiaj pomimo że poprzednia E52 nagle przestała działać powrócić do tego modelu i kupiłem ją jeszcze raz, jakoś czuje do niej sentyment miałem ją ponad 2 lata i jako tradycyjny telefon jest idealny, oczywiście iPhone pozostaje dalej w działaniu dzięki usłudze Era/T-Mobile Tandem


 Zobacz profil
  Post Napisane: Śr, 3 sie 2011, 00:15
 
Moderator
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pt, 3 wrz 2010, 13:21
Posty: 1547
Lokalizacja: Festung Breslau
Płeć: Mężczyzna

Ciekawy patent z tym Tandemem.


 Zobacz profil
  Post Napisane: Śr, 3 sie 2011, 07:01
 
Administrator
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pt, 3 wrz 2010, 13:19
Posty: 3437
Lokalizacja: Lublin

Adam napisał(a):
kupiłem ją jeszcze raz,

Hehe, ja miałem podobnie. Pierwszy szarak się wieszał (żona z niego korzysta i jakoś już działa normalnie), drugi czarny śmiga bez problemów.


 Zobacz profil
  Post Napisane: Śr, 3 sie 2011, 21:19
 
Administrator
Offline

Dołączył(a): Pt, 3 wrz 2010, 16:08
Posty: 4317
Lokalizacja: Wrocław
Laptop: HP EliteBook + tab
Płeć: Mężczyzna

Adam napisał(a):
powrócić do tego modelu i kupiłem ją jeszcze raz, jakoś czuje do niej sentyment

Wcale się nie dziwię, bo to dobry telefon.

Adam napisał(a):
jako tradycyjny telefon jest idealny

O to chodzi.

[ Dodano: 2011-08-03, 21:20 ]
Jo_gurt napisał(a):
Pierwszy szarak się wieszał

Ale to chyba ze starym softem?


 Zobacz profil
  Post Napisane: Śr, 3 sie 2011, 21:59
 
Administrator
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): Pt, 3 wrz 2010, 13:19
Posty: 3437
Lokalizacja: Lublin

BliSki napisał(a):
Ale to chyba ze starym softem?

Od 34.xxx w górę były problemy. Przed aktualizacją było ok.


 Zobacz profil
  Post Napisane: Śr, 3 sie 2011, 22:10
 
Zasłużony użytkownik
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): N, 5 wrz 2010, 12:11
Posty: 797
Lokalizacja: Śląsk
Płeć: Mężczyzna

e51 to dobra cegła, tylko te gumowe boczne przyciski... same znikają :zdziwko:


 Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 411 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

Niezależne forum miłośników komputerów przenośnych (laptopy, notebooki, tablety, netbooki)

Najczęściej zadawane pytania: FAQ
Programy:
Darmowe wersje programów | Najważniejsze wątki o oprogramowaniu | Antywirus, jakiego używacie i jakiego polecacie?
Sterowniki: Sterowniki mobilne ATI do Laptopów | Jak znaleźć sterowniki pod system Windows?
Kupno laptopa / netbooka / tabletu: Lista polecanych laptopów uwzględniająca przedziały cenowe | Okazje sklepowe
Gry: Laptopy - notebooki i gry
Recenzje i testy: Recenzje notebooków itd napisane przez naszych użytkowników
Porady / instrukcje / manuale: Instrukcje serwisowe | Konserwacja układu chłodzenia laptopa | Jak zdiagnozować usterkę w notebooku? | Uruchamianie i diagnozowanie komputera za pomocą Linux LiveCD
Pozostałe: Regulamin forum | Nasze Forum - kim jesteśmy? | Zaprzyjaźnione forum www.bez-kabli.pl | Lista najbardziej opłacalnych laptopów


Uwaga: Serwis Internetowy uzywa plikow cookies.
Jezeli nie wyrazaja Panstwo zgody, by pliki cookies byly zapisywane na dysku twardym komputera nalezy zmienic ustawienia przegladarki internetowej.
Dalsze korzystanie z serwisu oznacza, ze wyrazaja Panstwo zgode na uzywanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przegladarki internetowej.