Świąteczne zmiany na forum

Propozycje i uwagi dotyczące działania forum.
Nasze Forum - kim jesteśmy?, Regulamin forum.

Moderator: Moderator

BliSki
Administrator
Posty: 4317
Rejestracja: pt, 3 wrz 2010, 16:08
Laptop: HP EliteBook + tab
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Świąteczne zmiany na forum

Post autor: BliSki » sob, 11 gru 2010, 13:44

W związku z tym, że święta za pasem troszkę na forum się zmieniło.
Ale z sygnałów wiem, że niektórym np. emotki w szybkiej odpowiedzi źle się wyświetlają. Jedne są za szerokie inne za wąskie.
Rada moja na to jest taka, żeby dwa razy wcisnąć F5 aby przeglądarka od nowa odbudowała sobie cache obrazków. Pod FireFoxem działa ten sposób wyśmienicie.
Dzięki temu prawidłowo będą wyświetlane emotki i inne zmienione elementy, np.: . Obrazek
:D :super:

benyn
Posty: 871
Rejestracja: ndz, 26 wrz 2010, 09:55
Lokalizacja: Rödinghausen
Kontakt:

Post autor: benyn » sob, 11 gru 2010, 14:58

:super: Super sprawa, nie no serio, fajny pomysł, teraz to mamy świąteczny klimacik ;)

BliSki
Administrator
Posty: 4317
Rejestracja: pt, 3 wrz 2010, 16:08
Laptop: HP EliteBook + tab
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: BliSki » sob, 11 gru 2010, 15:16

benyn pisze: teraz to mamy świąteczny klimacik
I o to chodzi :)

Awatar użytkownika
joujoujou
Moderator
Posty: 522
Rejestracja: ndz, 5 wrz 2010, 12:48
Laptop: y dwa + netbook.
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lokalizacja: Lokalizacja:
Kontakt:

Post autor: joujoujou » sob, 11 gru 2010, 17:32

To teraz jeszcze jakąś choinkę na ekranie laptopa (u góry forum) domalować i mamy komplet. ;)

Awatar użytkownika
homzik
Zasłużony użytkownik
Posty: 7135
Rejestracja: pn, 6 wrz 2010, 21:39
Laptop: Samsung R700
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Roztocze / Wawa
Kontakt:

Post autor: homzik » sob, 11 gru 2010, 17:34

to moze jeszcze swiateczne logo?

Awatar użytkownika
kaminkrz
Moderator
Posty: 2826
Rejestracja: ndz, 5 wrz 2010, 18:00
Laptop: extensa 5620
Płeć: Mężczyzna
Kontakt:

Post autor: kaminkrz » sob, 11 gru 2010, 17:35

Albo jakiś prószący delikatnie śnieżek :)

Awatar użytkownika
homzik
Zasłużony użytkownik
Posty: 7135
Rejestracja: pn, 6 wrz 2010, 21:39
Laptop: Samsung R700
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Roztocze / Wawa
Kontakt:

Post autor: homzik » sob, 11 gru 2010, 17:37

byl kiedys taki skrypt Javy, ale mnie osobiscie denerwowal

Awatar użytkownika
kaminkrz
Moderator
Posty: 2826
Rejestracja: ndz, 5 wrz 2010, 18:00
Laptop: extensa 5620
Płeć: Mężczyzna
Kontakt:

Post autor: kaminkrz » sob, 11 gru 2010, 17:38

homzik, widziałem na innym forum bardzo delikatnie prószący śnieżek i fajne to było.

Łukasz
Posty: 784
Rejestracja: ndz, 5 wrz 2010, 19:14
Laptop: Asus U36SG
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Mazowieckie

Post autor: Łukasz » sob, 11 gru 2010, 17:50

O ile mnie pamięć nie myli to prószący śnieżek mieliśmy na poprzednim Forum i to nie był najlepszy pomysł.
Jednak baner można byłoby zmienić :)

Awatar użytkownika
kaminkrz
Moderator
Posty: 2826
Rejestracja: ndz, 5 wrz 2010, 18:00
Laptop: extensa 5620
Płeć: Mężczyzna
Kontakt:

Post autor: kaminkrz » sob, 11 gru 2010, 17:56

Łukasz, Ci powiem, że nie pamiętam z tamtego forum śnieżku.

Awatar użytkownika
joujoujou
Moderator
Posty: 522
Rejestracja: ndz, 5 wrz 2010, 12:48
Laptop: y dwa + netbook.
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lokalizacja: Lokalizacja:
Kontakt:

Post autor: joujoujou » sob, 11 gru 2010, 18:02

Ze śnieżkiem to ostrożnie - są takie skrypty, które świetnie obciążają procesor.

Zresztą - śnieg na białym (białawym) tle forum to IMO chybiony pomysł.

Ale jeśli już koniecznie, to mam gdzieś skrypt, który jest (w miarę) mało obciążający.

Awatar użytkownika
Kafka
Moderator
Posty: 1547
Rejestracja: pt, 3 wrz 2010, 13:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Festung Breslau

Post autor: Kafka » sob, 11 gru 2010, 18:08

Panowie, nie będziemy robić tu Las Vegas, więc śnieg odpada, kolędy w tle - też. Ja osobiście jestem uczulony na takie wynalazki. ;)
Logo będzie zmienione, ale też będzie to zmiana dyskretna, pozbawiona wodotrysków. Cierpliwości.

Awatar użytkownika
joujoujou
Moderator
Posty: 522
Rejestracja: ndz, 5 wrz 2010, 12:48
Laptop: y dwa + netbook.
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lokalizacja: Lokalizacja:
Kontakt:

Post autor: joujoujou » sob, 11 gru 2010, 18:10

I dobrze, że nie będzie śniegu. :P

Jeśli jednak ktokolwiek chce na swoją stronę - ten jest całkiem przyzwoity.

http://www.dynamicdrive.com/dynamicinde ... images.htm

Awatar użytkownika
kaminkrz
Moderator
Posty: 2826
Rejestracja: ndz, 5 wrz 2010, 18:00
Laptop: extensa 5620
Płeć: Mężczyzna
Kontakt:

Post autor: kaminkrz » sob, 11 gru 2010, 18:14

Szkoda że nie,ale nic to - przeżyję :D - tu np. mają fajny i nie nachalny:

http://forum.tempra.org/

BliSki
Administrator
Posty: 4317
Rejestracja: pt, 3 wrz 2010, 16:08
Laptop: HP EliteBook + tab
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: BliSki » sob, 11 gru 2010, 20:08

joujoujou pisze:To teraz jeszcze jakąś choinkę na ekranie laptopa (u góry forum) domalować i mamy komplet.
Mówisz i masz :]

[ Dodano: 2010-12-11, 19:08 ]
Kafka, ukłony dla Ciebie.

benyn
Posty: 871
Rejestracja: ndz, 26 wrz 2010, 09:55
Lokalizacja: Rödinghausen
Kontakt:

Post autor: benyn » sob, 11 gru 2010, 20:28

Dobre te drzewko :super:

Awatar użytkownika
kaminkrz
Moderator
Posty: 2826
Rejestracja: ndz, 5 wrz 2010, 18:00
Laptop: extensa 5620
Płeć: Mężczyzna
Kontakt:

Post autor: kaminkrz » sob, 11 gru 2010, 20:34

I śnieżek prószy :D

Choinki nie widzę nigdzie jednak :niepewny:

Już widzę choinkę :brawa:
Ostatnio zmieniony sob, 11 gru 2010, 20:37 przez kaminkrz, łącznie zmieniany 1 raz.

BliSki
Administrator
Posty: 4317
Rejestracja: pt, 3 wrz 2010, 16:08
Laptop: HP EliteBook + tab
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: BliSki » sob, 11 gru 2010, 20:37

kaminkrz pisze:Choinki nie widzę nigdzie jednak
To polecam jeszcze raz dwa razy F5 :]
kaminkrz pisze:I śnieżek prószy
A to tak testowo :]
joujoujou, tak polecał...
joujoujou pisze: ten jest całkiem przyzwoity.

Awatar użytkownika
kaminkrz
Moderator
Posty: 2826
Rejestracja: ndz, 5 wrz 2010, 18:00
Laptop: extensa 5620
Płeć: Mężczyzna
Kontakt:

Post autor: kaminkrz » sob, 11 gru 2010, 20:38

Dobre chociaż i testowo ;)

BliSki
Administrator
Posty: 4317
Rejestracja: pt, 3 wrz 2010, 16:08
Laptop: HP EliteBook + tab
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: BliSki » sob, 11 gru 2010, 20:39

kaminkrz pisze:Już widzę choinkę
No to super. I jak się podoba?
kaminkrz pisze:Dobre chociaż i testowo
Jak się spodoba i nie będzie obciążał, to może zostanie na dłużej ;)

Awatar użytkownika
kaminkrz
Moderator
Posty: 2826
Rejestracja: ndz, 5 wrz 2010, 18:00
Laptop: extensa 5620
Płeć: Mężczyzna
Kontakt:

Post autor: kaminkrz » sob, 11 gru 2010, 20:41

Choinka fajoska jak szok :ok:

Awatar użytkownika
Daniel-Martola
Zasłużony użytkownik
Posty: 437
Rejestracja: ndz, 5 wrz 2010, 11:07
Laptop: Clevo P775DM3-G
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Daniel-Martola » sob, 11 gru 2010, 21:07

Coście narobili, śniegu aż nadto za oknem.
Precz z Mikołajem :dobani: :rotfl:

Awatar użytkownika
Adam
Zasłużony użytkownik
Posty: 524
Rejestracja: ndz, 5 wrz 2010, 15:52
Laptop: MacBook Pro (Retina)
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gliwice

Post autor: Adam » sob, 11 gru 2010, 21:35

Śnieg na forum pada a kto jest wybrany do odśnieżania ;)

Awatar użytkownika
Patrix
Zasłużony użytkownik
Posty: 797
Rejestracja: ndz, 5 wrz 2010, 12:11
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Śląsk
Kontakt:

Post autor: Patrix » sob, 11 gru 2010, 21:47

To jest śnieg ? Jakieś piksele tylko latają :hyhy:

Grzechu
Administrator
Posty: 11386
Rejestracja: pt, 3 wrz 2010, 13:25
Laptop: EliteBook 8530w
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań

Post autor: Grzechu » sob, 11 gru 2010, 21:56

Adam pisze:a kto jest wybrany do odśnieżania ;)
Patrix pisze:To jest śnieg ? Jakieś piksele tylko latają :hyhy:
Jest pierwszy ochotnik :D Patrix, gratuluję :)

ODPOWIEDZ