Strona 1 z 1

Dysk twardy SSD od OCZ do notebooka

: ndz, 10 paź 2010, 03:27
autor: ja.michal
Jaka jest Wasza opinia na temat dysków SSD od OCZ?

Patrzę na OCZ Vertex 2 SATA II 2.5" SSD i parametry wyglądają bardzo fajnie.
100GB od 970zł więc nawet sensownie chyba. 50GB od 505zł, a 40GB od 440zł. 200GB od 1975zł, a 400GB od 6890zł.
Oczywiście patrzę na te 50GB i 100GB. :]


Jeszcze tak przy okazji. Da się zrobić backup całego dysku i wrzucić go na dysk innego typu i pojemności? Chodzi mi o przerzucenie całego systemu i plików z HDD na ewentualny SSD bez konieczności instalacji etc.
Trochę nie chce mi się instalować wszystkie od nowa.

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-10-11, 08:42 ]
Pozwoliłem sobie nieco dodać do tematu ;)

: ndz, 10 paź 2010, 10:55
autor: krystianb
ja.michal pisze:bez konieczności instalacji etc.
Dać to się da, ale 7 podejrzewam, że 7 warto na ssd od nowa zainstalować.

: ndz, 10 paź 2010, 12:35
autor: joujoujou
OCZ mają dobre opinie.

Klona partycji (z ewentualną zmianą rozmiaru) bez problemu zrobisz acronisem.

: ndz, 10 paź 2010, 17:03
autor: ja.michal
krystianb pisze:Dać to się da, ale 7 podejrzewam, że 7 warto na ssd od nowa zainstalować.
No właśnie. Lepiej skorzystać w pełni z dobrodziejstwa SSD i 7.
joujoujou pisze:OCZ mają dobre opinie.
Coraz popularniejsze. Druga sprawa to widzę, że RAM z logiem Intela to OCZ robił.
joujoujou pisze:Klona partycji (z ewentualną zmianą rozmiaru) bez problemu zrobisz acronisem.
Tylko czy będzie to działać jak powinno na SSD?
Druga sprawa to chyba Acronis płatny $49.99.

: ndz, 10 paź 2010, 17:36
autor: joujoujou
U mnie działa bez zająknięcia. Acronisa dostałem za darmo wraz z zakupem SSD Kingstona - często też jest dodawany do różnych gazet komputerowych (oczywiście acronis, a nie kingston). ;)

Re: SSD od OCZ

: ndz, 10 paź 2010, 21:54
autor: WILU
ja.michal pisze:Jaka jest Wasza opinia na temat dysków SSD od OCZ?
zapewne o tych testach wiesz bo brałeś udział w dyskusji:
Dysk OCZ Vertex 2
ale przypomnę je jakby co ;)

: pn, 11 paź 2010, 08:40
autor: BliSki
krystianb pisze:ale 7 podejrzewam, że 7 warto na ssd od nowa zainstalować.
Też jestem zdania, że system najlepiej od nowa zainstalować. :ok:

: pn, 11 paź 2010, 21:17
autor: ja.michal
WILU pisze:zapewne o tych testach wiesz bo brałeś udział w dyskusji:
Rzuciłem okiem na parametry. Nie wczytywałem się w całość.