wymiana procesora w Toshiba

Planujesz modernizację laptopa? Tu możesz zapytać, czy dany podzespół będzie pasował do Twojego laptopa, np.: pamięć, procesor.
Polecamy na początek: Dysk twardy SSD od OCZ do notebooka, Wymiana karty graficznej w notebooku.

Moderator: Moderator

dzaba83
Posty: 2
Rejestracja: ndz, 15 mar 2015, 15:57
Laptop: asus
Płeć: Mężczyzna

wymiana procesora w Toshiba

Post autor: dzaba83 » ndz, 15 mar 2015, 16:02

Witam

chcialbym wymienic przy laptopie procesor

laptop toshiba

obecnie mam intel pentium T4500 ( penrym 3D ) 2x 2,3
socket P ( mfcPGA 478 )


chipset intel GL 40 82081M (ICH9-M)


w laptopie mam jedna kosc 2 GB ram do ilu moge rozudowac ?? do 4 GB spokojnie by poszlo ??


ten procesor ma taktowanie 800 da rade pod ta plyte wlozyc szybszy procesor z wiekszym taktowaniem

jakie w ogóle procki pod ta plyte i soket by pasowaly ??
Załączniki
DSC_0029.jpg
DSC_0030.jpg
DSC_0031.jpg
DSC_0032.jpg
DSC_0033.jpg
DSC_0034.jpg
DSC_0035.jpg
DSC_0036.jpg

Awatar użytkownika
darecki
Zasłużony użytkownik
Posty: 2364
Rejestracja: ndz, 5 wrz 2010, 15:26
Laptop: Asus G752VM
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Carol Stream

Re: wymiana procesora w Toshiba

Post autor: darecki » ndz, 15 mar 2015, 17:54

Taktowanie procesora jest zależne od obciążenia i może oscylować w granicach 800MHz-2.3GHz:
http://www.notebookcheck.pl/Intel-Penti ... 270.0.html" onclick="window.open(this.href);return false;
co chcesz zyskać poprzez wymianę procesora, bo jeśli wydajność w grach to nic to nie da.
Co do RAM, to możesz dołożyć druga kość 2GB.

dzaba83
Posty: 2
Rejestracja: ndz, 15 mar 2015, 15:57
Laptop: asus
Płeć: Mężczyzna

Re: wymiana procesora w Toshiba

Post autor: dzaba83 » ndz, 15 mar 2015, 19:30

laptop jest używany do internetu programow glownie . do gier w ogole .
ogolnie chcialbym zeby byl troche wydajniejszy procesory duzo nie kosztuja zawsze mozna cos ulepszyc

tu ma 1MB ceshu moze cos wydajniejszego szlo by wrzucic za nie duze pieniadze na pewno ramy dołożę jeszcze jedna kosc

--- Dodano: N, 15 mar 2015, 19:00 ---

jakie ramy proponujesz ?? tu sa samsunga najlepiej bylo by taka sama kosc jeszcze kupic jak jest ?


jakie procesory w ogóle by podeszly pod ta plyte ?

ODPOWIEDZ