wymiana karty graficznej w asus a555l

Planujesz modernizację laptopa? Tu możesz zapytać, czy dany podzespół będzie pasował do Twojego laptopa, np.: pamięć, procesor.
Polecamy na początek: Dysk twardy SSD od OCZ do notebooka, Wymiana karty graficznej w notebooku.

Moderator: Moderator

michalo1999
Posty: 1
Rejestracja: pn, 19 mar 2018, 20:00
Laptop: Asus A555L
Płeć: Mężczyzna

wymiana karty graficznej w asus a555l

Post autor: michalo1999 » pn, 19 mar 2018, 20:12

Mam pytanko czy w laptopie asus a555l jest szansa na wymiane karty graficznej jeśli tak proszę o propozycje ,obecnie posiada gt920m z i5 5200u,8ramu, gram w mniej wymagające gry typu cs i te podzespoły nie pozwalają na konfortową rozgrywke

Awatar użytkownika
krystianb
Moderator
Posty: 2254
Rejestracja: ndz, 5 wrz 2010, 19:30
Płeć: Mężczyzna
Kontakt:

Re: wymiana karty graficznej w asus a555l

Post autor: krystianb » pn, 19 mar 2018, 21:04

Nie ma szans, grafika jest częścią płyty głównej, ba nawet procesor jest przylutowany do płyty głównej.
Czasem może pasować płyta główna od bliźniaczego modelu ale to kompletnie nie opłacalna zabawa.

Konrad1893
Posty: 1
Rejestracja: śr, 12 lut 2020, 19:49
Laptop: Asus A555L
Płeć: Mężczyzna

Re: wymiana karty graficznej w asus a555l

Post autor: Konrad1893 » śr, 12 lut 2020, 20:09

Witam. Nie chce zakładać nowego tematy.
Mam A555L i z tego co czytałem większość pisze o 2 karta graficznych Intel HD graphics 5500 oraz GEFORCE GT920M
U mnie widać wyłącznie Intel HD graphics 5500 4GB
Czy to możliwe ,ze w jednym modelu montowali różne karty ?
I czy jest jakiś sposób na podpięcie zewnętrznej karty ?

Awatar użytkownika
krystianb
Moderator
Posty: 2254
Rejestracja: ndz, 5 wrz 2010, 19:30
Płeć: Mężczyzna
Kontakt:

Re: wymiana karty graficznej w asus a555l

Post autor: krystianb » śr, 12 lut 2020, 22:08

Konrad1893 pisze:
śr, 12 lut 2020, 20:09
Czy to możliwe ,ze w jednym modelu montowali różne karty ?
Oczywiście że jest, często płyty główne występują w 2 wersjach, jedna tylko z intelem, druga z dodatkowych chipem i paroma innymi <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font>, gdzie na intelu tam są puste miejsca.
Konrad1893 pisze:
śr, 12 lut 2020, 20:09
I czy jest jakiś sposób na podpięcie zewnętrznej karty ?
Rozsądnego to raczej nie ma. Można się bawić w egpu, ale już sensowniej kupić używaną stacjonarkę i tam dołożyć grafikę.

ODPOWIEDZ