Geforce 8600M GT 512MB DDR2 w FL90 nie przechodzi w tryb 2D

Problemy ze sterownikami - driverami w laptopach, notebookach. Dobór i odszukanie najlepszych driverów.
Polecamy na początek: Jak znaleźć sterowniki pod system Windows dla notebooka?

Moderator: Moderator

majuDJ
Posty: 30
Rejestracja: sob, 11 lut 2012, 11:59
Laptop: Comapl FL90
Płeć: Mężczyzna

Geforce 8600M GT 512MB DDR2 w FL90 nie przechodzi w tryb 2D

Post autor: majuDJ » wt, 22 wrz 2015, 12:37

Zainstalowałem ostatnio system Windows 7 Professional 64 bit oraz najnowsze sterowniki dostępne na stronie NVidia. Wszystko działa pięknie tylko karta graficzna Geforce 8600M GT w laptopie Compal FL90 nie zwalnia do trybu 2D. Cały czas pracuje w trybie 3D z maksymalnymi ustawnieniami zegarów. Jak zrobić by karta zwalniała i przez to laptop ciszej chodził i mniej się grzał? Próbowałem najnowszych dostępnych sterowników z http://www.laptopvideo2go.com/" onclick="window.open(this.href);return false; datowanych na około 2012r i to samo sad.gif Czy ktoś zna pewne sterowniki do Windows 7 64bit które przełączają się w tryb 2D? To samo tyczy się procesora, cały czas działą z maksymalna prędkośćia zegarów, nawet jak się ustawi tryb na oszczędzanie energii czy też zrównoważony. Jeszcze kilka lat temu w Windows XP 32 bit wszystko działało jak należy sad.gif

Awatar użytkownika
Jo_gurt
Administrator
Posty: 3444
Rejestracja: pt, 3 wrz 2010, 13:19
Lokalizacja: Lublin

Re: Geforce 8600M GT 512MB DDR2 w FL90 nie przechodzi w tryb 2D

Post autor: Jo_gurt » wt, 22 wrz 2015, 13:53

Masz zainstalowane sterowniki do np. chipsetu, urządzeń ACPI itp?

majuDJ
Posty: 30
Rejestracja: sob, 11 lut 2012, 11:59
Laptop: Comapl FL90
Płeć: Mężczyzna

Re: Geforce 8600M GT 512MB DDR2 w FL90 nie przechodzi w tryb 2D

Post autor: majuDJ » wt, 22 wrz 2015, 13:59

Tak mam wszystkie możliwe najnowsze sterowniki do chipsetu ze strony Intela zainstalowane. Zastanawiam się czy będzie działać u mnie coś takiego?
http://pclab.pl/tip/Jak.obni%C5%BCy%C4% ... ce,52514/4" onclick="window.open(this.href);return false;
Bo jak się ostatnio bawiłem programem NVidia inspectorem to pomimo przełączania trybów, zegary pozostawały niezmienione.


Niestety nie działa ta sztuczka u mnie z wymuszaniem :(

ODPOWIEDZ